ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Απόπειρα των ΜΑΤ να συλλάβουν δημοσιογράφο – «Γιατί τραβάτε βίντεο!»


Τι κι αν μια ακόμα έκθεση για την κατάσταση στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, αυτή του Media Freedom Rapid Response, αναφέρεται στη συνεχιζόμενη αστυνομική βία κατά εργαζομένων στα ΜΜΕ (φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι κ.α.) και στην κράτηση ξένων εκπροσώπων του Τύπου από τις Αρχές
Παρόμοια σκηνικά παραλίγο να εκτυλιχθούν στο νέο χθεσινοβραδινό όργιο καταστολής των ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ και τη συναυλία αλληλεγγύης του Θ. Παπακωνσταντίνου.
Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του Documento, Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, καθώς είχαν ολοκληρωθεί τα επεισόδια επί της οδού Εγνατίας, ένας άνδρας της Ομάδας Σύλληψης (Ο.Σ.) κατευθύνθηκε προς το μέρος όπου βρισκόταν περίπου επτά δημοσιογράφοι. Άρχισε να διαμαρτύρεται γιατί κάποιοι τραβούσαν βίντεο και δεν ήθελε να φαίνεται το πρόσωπο του, φωνάζοντας ότι «αυτοί εδώ ήταν μέσα στην πορεία και πετούσαν πέτρες»!


Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι του απάντησαν γιατί δε μπορούν να ανέχονται τέτοιου είδους κατηγορίες, με τον άνδρα της Ο.Σ. να εκνευρίζεται και να ζητά επίμονα να κάνει σωματικό έλεγχο στον δημοσιογράφο του Documento τραβώντας τον από την τσάντα, όπως φαίνεται στο βίντεο. 
"Δέχθηκα αμέσως, αλλά ο διοικητής του αντιλαμβανόμενος πόσο εξωφρενικό ήταν αυτό που συνέβαινε του φώναζε και προσπαθούσε να τον απομακρύνει. Όλα τελείωσαν με τον άνδρα της Ο.Σ. να απομακρύνεται και να χτυπά εκνευρισμένος έναν κάδο", λέει ο δημοσιογράφος.