ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον Real Group


Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε κείμενο οργάνωσης με το όνομα «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας», με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό και τη φωτιά στο κτήριο που στεγάζονται τα μέσα του ομίλου Real Group, τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου.
Το κείμενο της ανάληψης φέρει τον τίτλο «Η φύση εκδικείται» και μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «Κουβαλήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό για την επίθεσή μας στη Real σαν να κουβαλάμε τα λείψανα των νεκρών του κοινωνικού πολέμου. Δύο χρόνια ακριβώς μετά τον θάνατο-κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου κάναμε αυτήν την ενέργεια και το πνεύμα του Βασίλη ήταν μέσα μας να μας χαμογελάει».
Αναφέρεται επίσης ότι «η δράση μας στη Real Group είναι ολόψυχα αφιερωμένη στον αναρχικό απεργό πείνας και σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη που από τις 23/05 διεκδικεί το αυτονόητο: την αποφυλάκισή του, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του με βάση τους ίδιους τους νόμους του αστικού κράτους, τους οποίους δε διστάζουν να κουρελιάσουν κάθε στιγμή τα καθίκια που βρίσκονται στους καλογυαλισμένους θρόνους της Εξουσίας (Εκτελεστικής-Δικαστικής)».
Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο: «Τα ξημερώματα στις 13/07 αφήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μικρής ισχύος στο ισόγειο του κτηρίου εξωτερικά της πόρτας του ρουφιανομέσου Real News – Real Fm. Μετά την εξωτερική καταστροφή της πόρτας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πάνω μέρος του κτηρίου μέσω του αγωγού με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων των Real News και Real Fm, όπως επίσης και μιας ναυτιλιακής εταιρείας που βρισκόταν στο ίδιο κτήριο.
Η δράση μας ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη (ή μη) ζωή, όπως περαστικού, κατοίκου, ζώου ή εργαζόμενου/εργαζόμενης, όπως και έγινε, παρόλο που ο Μητσοτάκης και τα φερέφωνά του θα προσεύχονταν για το αντίθετο. Συνιστούμε λοιπόν στον κόσμο ψυχραιμία και να μην τρώει ωμά τα ψέματα της κρατικής αφήγησης των γεγονότων γιατί όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω ζούμε σε μια πραγματικότητα ψεύδους
».

Σε άλλο σημείο σημειώνεται: «Προκαλούμε τον Νίκο Χατζηνικολάου να βγάλει δημόσια τα στοιχεία για το πόσα χρώσταγε στο ελληνικό δημόσιο η Real τα προηγούμενα χρόνια. Τη στιγμή που αυτός χρώσταγε εκατομμύρια ευρώ, άλλος κόσμος πάσχιζε να εξασφαλίσει τα προς το ζην».