ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Νέα «κίτρινη κάρτα» της Κομισιόν στην κυβέρνηση για την ελευθερία του Τύπου


Την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με την κατρακύλα της Ελευθερίας του Τύπου αναγνωρίζει η Κομισιόν, ζητώντας από την κυβέρνηση νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστεί η σωματική και εργασιακή ασφάλεια των δημοσιογράφων.
Αυτό αποτυπώνεται στην απάντηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Βέρας Γιούροβα, σε ερώτηση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Εμμέσως πλην σαφώς, όπως γράφει το efsyn.gr, και με αφορμή την έκθεση των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» που προσπαθεί λυσσαλέα να υποβαθμίσει και να ακυρώσει η κυβέρνηση, η Επιτροπή φέρνει το Μαξίμου προ των ευθυνών του.
Παραπέμποντας στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κ. Γιούροβα σημειώνει ότι «η βελτίωση του καθεστώτος για την προστασία των δημοσιογράφων είναι μεταξύ των συστάσεων προς την Ελλάδα» ενώ τονίζει πως θα δοθούν νέες συγκεκριμένες ειδικές συστάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη έκθεση για το κράτος δικαίου εντός Ιουλίου».