ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

ΜέΡΑ25: Ένστολοι νταήδες έδειραν γυναίκες που διαδήλωναν για τους βιασμούς


Tον Κυριάκο Μητσοτάκη βάζει προσωπικά στο κάδρο των ευθυνών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, στη σκιά του αστυνομικού οργίου καταστολής το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.Ο Μιχάλης Κριθαρίδης στηλιτεύει την ωμότητα και αγριότητα των δυνάμεων «του νόμου και της τάξης» και υπογραμμίζει με νόημα ότι «το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία με την απελευθέρωση του βιαστή ανηλίκων, εκλεκτού της Κυβέρνησης για το Εθνικό Θέατρο Δ. Λιγνάδη, δεν αφήνει πλέον στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη τα περιθώρια να ανεχθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της έμφυλης βίας, των βιασμών και της απόπειρας τους».
Aναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη:
Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ένστολους νταήδες να δείρουν γυναίκες που διαδήλωναν ενάντια στους βιασμούς στα Εξάρχεια​​​​
Φαίνεται πως το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία με την απελευθέρωση του βιαστή ανηλίκων, εκλεκτού της Κυβέρνησης για το Εθνικό Θέατρο Δ. Λιγνάδη, δεν αφήνει πλέον στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη τα περιθώρια να ανεχθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της έμφυλης βίας, των βιασμών και της απόπειρας τους.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα "βιαστής είναι" που πλέον δεσπόζουν σχεδόν σε κάθε συναυλία και παράσταση, αλλά και στην χθεσινοβραδινή πορεία που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν γυναίκες στα Εξάρχεια συναντώντας τους ένστολους νταήδες του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Μητσοτάκη μαινόμενους. Η νύχτα τρόμου που ακολούθησε στα Εξάρχεια ήταν άνευ προηγουμένου.

Τα ΜΑΤ, οι Αύρες, η ΔΡΑΣΗ κι άλλες μονάδες καταστολής εξαπέλυσαν μια απίστευτη και παντελώς αναίτια, βίαιη επίθεση σε όποιον περνούσα από την περιοχή των Εξαρχείων μη διστάζοντας ακόμα και να εισβάλουν σε κατάστημα - μπαρ επί της πλατείας για να το εκκενώσουν και στη συνέχεια να προσαγάγουν όλους τους θαμώνες του.

Η ωμότητα, η αγριότητα και η βιαιότητα των δυνάμεων του "νόμου και της τάξης" αποτυπώνεται σε πληθώρα βίντεο και φωτογραφιών, σε αναρτήσεις και μαρτυρίες κατοίκων και περαστικών.
Αναμένουμε εδώ και τώρα εξηγήσεις: ποιόν και γιατί ενόχλησε αυτή η διαμαρτυρία και έπρεπε να κουρελιαστεί το Σύνταγμα για να κατασταλεί; Δόθηκε εντολή να βγάλουν όπλο οι αστυνομικοί σε μία ειρηνικότατη διαμαρτυρία κι αν ναι από ποιον; Θέλει η Κυβέρνηση έναν νέο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια;