ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Πως ματαιώθηκε αιφνιδίως από την Προεδρία της Δημοκρατίας η παρασημοφόρηση του διασώστη Ιάσoνα Αποστολόπουλου


Σε θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση της παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η υπόθεση δεν έχει διευκρινιστεί και.. αναμένεται ενημέρωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δημιουργήθηκε, δε, η εντύπωση πως υπήρξε παρέμβαση του βουλευτή Κ. Μπογδάνου εξαιτίας αναρτήσεών του στο twitter.
Οι λόγοι της απόφασης της ΠτΔ να μην προχωρήσει τελικά στην παρασημοφόρηση, παρότι είχε επισήμως ανακοινωθεί, δεν έχουν διευκρινισθεί, ωστόσο κάποιοι αναφέρονται σε επικριτικές αναφορές του διασώστη, παλαιότερα, σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική και τις επαναπροωθήσεις προσφύγων.
Την παρασημοφόρηση του Ιάσωνα Αποστολόπουλου, επρόκειτο να ανακοινώσει η κυρία Σακελλαροπούλου, με ευκαιρία την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Ο Ιάσων Αποστολόπουλος έχει διακριθεί διεθνώς για τη πολυετή συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο και σήμερα συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη και την Αφρική.
Εχει βραβευθεί από τον δήμαρχο του Παλέρμο που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη και το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21 για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.
Με τον νεαρό διασώστη(37 ετών) επικοινώνησε η Προεδρία της Δημοκρατίας και του ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στη λίστα των ανθρώπων που θα παρασημοφορήσει η πρόεδρος, με απόφαση της ίδιας της κυρίας Σακελλαροπούλου που γνωρίζει και παρακολουθεί το έργο του. Μαλιστα, του ζητήθηκε η ακριβής ιδιότητα του για να συμπεριληφθεί στο σχετικό ΦΕΚ.
Σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου με τίτλο «Οι προσωπικότητες που θα παρασημοφορήσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου» αναφερόταν σχετικά ότι θα του απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος.
Παντως ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ότι «ο επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί από την Πρόεδρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί».
- πηγή: libre. gr