ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Μια πριγκηπέσσα από τη Θεσσαλονίκη


Η «Αφύλαχτη Διάβαση» ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και συναντά στον πεζόδρομο, πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών, τον Δημήτρη Σφίγγο, μουσικό και «ψυχή» της «Πριγκηπέσσας», της μουσικής σκηνής.. που αναδύθηκε πριν από περίπου δύο δεκαετίες και αποτελεί σήμα κατατεθέν στα μουσικά δρώμενα της πόλης.
Στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση», το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, στις 15:00, ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ όπου η ιστορία μιας μουσικής σκηνής συναντά και διαμορφώνει έως έναν βαθμό την ιστορία μιας πόλης. Η ρεμπέτικη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης μένει ζωντανή και οφείλει την ύπαρξή της τις τελευταίες δεκαετίες, στα επαγγελματικά εγχειρήματα των μουσικών της. Η «Πριγκηπέσσα», σήμα κατατεθέν για το αστικό λαϊκό τραγούδι στη Θεσσαλονίκη, εκτός από το ομώνυμο μουσικό σχήμα έχει φιλοξενήσει δεκάδες σπουδαίους καλλιτέχνες του ρεμπέτικου και της παραδοσιακής μουσικής σκηνής.
Μέσα από ηχητικά τεκμήρια και παράλληλες αφηγήσεις ξεδιπλώνεται ένας άλλος κόσμος που συνδέει το χθες με το σήμερα και το μπουζούκι αποτυπώνει τον ανθρώπινο πόθο και καημό.
Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης – Έλενα Φαληρέα
Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8