ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Η Ελενα Ακρίτα έκανε ρεπορτάζ στο Προεδρικό για το ποιοι «έκοψαν» τον διασώστη


 Με ανάρτησή της στο fb η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα παρεμβαίνει στο θεμα της ματαίωση της παρασημοφορησης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπολου. Γράφει η Ελενα Ακρίτα:..πό το 1981 που με καλούν ως δημοσιογράφο στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, πρώτη φορά πήγα χτες. Και φταίει ο Ιασονας Αποστολόπουλος γι’ αυτό.

Από το ρεπορταζ λοιπόν, που έκανα χτες στο Προεδρικό Μέγαρο σχετικά με την εξευτελιστική - για την Πρόεδρο - ακύρωση της βράβευσης του Ιάσονα Αποστολόπουλου, οι πληροφορίες που συγκέντρωσα είναι οι εξής.
Κάθε χρόνο η Προεδρία της Δημοκρατιας, καταρτίζει μια λίστα προσωπικοτήτων προς παρασημοφόρησιν. Η λίστα προωθειται στο υπουργείο Εξωτερικών για την τελική έγκριση.
Εκεί σκάλωσε το πράγμα. Η μεν αρμόδια επιτροπή τα ενέκρινε, αλλά οι ‘από πανω’ στο ΥπΕξ έκοψαν τον Αποστολόπουλο. Μαθαίνω ότι ο Δένδιας δεν γνώριζε τίποτα και το έμαθε μετά. Έβαλε ο υπουργός βέτο κι έκοψαν τον Αποστολόπουλο; Αυτό δεν κατάφερα να το διασταυρωσω - οφείλει ο ίδιος να το αποσαφηνίσει.
Το 100% διασταυρωμένο είναι πως έπεσε πάνω όλη η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Οι τύποι ξεσήκωσαν τον κόσμο και κατόρθωσαν να αφαιρέσουν το όνομα του Αποστολοπούλου από τη λίστα.
Αυτά λοιπόν ειναι τα αληθινά περιστατικά του χρονικού της ντροπής.
Όμως, οι ερωτήσεις δεν σταματούν εδώ.
Καλείται ο κ. Δένδιας να μας πει αν παρενέβη ή όχι στην ντροπιαστική αυτή διαδικασία.
Και πολύ περισσότερο καλείται η ΠτΔ κ. Σακελλαρόπουλου να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί η πρώτη πολίτης της χώρας υπέκυψε στις εντολές των κυβερνώντων οι όποιοι άλλωστε είναι θεσμικά κατώτεροι της.
Να εξηγήσει γιατί έσκυψε το κεφάλι στις προσταγές των ακροδεξιών.
Να εξηγήσει γιατί ρυπαίνει την ίδια της την υστεροφημία με μια σειρά πράξεων που υποτιμούν τον θεσμό αλλά και το φύλο της.
Και να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη από τον ήρωα Ιάσονα Αποστολόπουλο".