ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

EφΣυν: Από πότε ανέλαβε ο κ. Χρυσοχοΐδης τον ρόλο ελέγχου του Τύπου;


Η Εφημερίδα των Συντακτών απαντάει στην αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ τα οποία υπέστη..συλληφθείς και κατηγορούμενος για την επίθεση στον αστυνομικό κατά τα επεισόδια της Νέας Σμύρνη. Συγκεκριμένα γράφει η ΕΦΣΥΝ:
"Η αποκαλυπτική διάψευση του κ. Χρυσοχοΐδη
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» προκάλεσε την πρωτοφανή αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Αντί όμως να διατάξει την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών που δημοσιεύουμε, ο κ. Χρυσοχοΐδης επέλεξε να απαντήσει μέσω «ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ.», στην οποία καταγγέλλεται το ρεπορτάζ ως «απολύτως ψευδές και ακραία δυσφημιστικό» και ζητείται η «δημοσίευση της διάψευσης στον ίδιο χώρο». Φρόντισε, μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης να μοιραστεί το κείμενο αυτό μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το οποίο βέβαια δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως όχημα επιθέσεων στον Τύπο.
  • Πότε πρόλαβε ο κ. υπουργός να διαπιστώσει το «ψεύδος» και τη «δυσφήμηση»;
  • Ποια υπηρεσία τον συμβούλεψε σχετικά;
  • Τι απέγιναν οι επίσημες υποσχέσεις του υπουργείου για τήρηση των προτάσεων της Επιτροπής Αλιβιζάτου;
  • Από πότε ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον ρόλο ελέγχου του Τύπου;
Στο αυριανό φύλλο της «Εφ.Συν.» (17/03) ο κ. Χρυσοχοΐδης θα λάβει την απάντησή του. Αλλά ήδη με την πρωτοφανή αυτή κίνηση του προβεβλημένου της υπουργού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ομολογεί ότι όχι μόνο καλύπτει την αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά και ότι είναι διατεθειμένη να απειλήσει τον Τύπο, ακόμα και όταν αυτός κάνει απλώς το καθήκον του, μεταφέρει δηλαδή τις επώνυμες καταγγελίες πολιτών για ζητήματα που θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα της δημοκρατίας μας".