ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Επίθεση από τα Μέσα του Βαξεβάνη στον εκδότη Χρήστο Ράπτη για «τα τσίπουρα στην Πλάκα»


Eπίθεση κατά του δημοσιογράφου, Χρήστου Ράπτη, από τα μέσα του Κώστα Βαξεβάνη.
Με αφορμή μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο εκδότης του iefimerida να κάθεται σε ένα.. τραπέζι σε εξωτερικό χώρο κάποιου μαγαζιού στην Πλάκα, το Koutipandoras και το documentonews, με δημοσίευμά τους εγκαλούν τον Χρήστο Ράπτη καθώς ισχυρίζονται ότι «πίνει τσίπουρα χωρίς μάσκα και χωρίς... προσωπική ευθύνη». 
«Πρώτος στην ενοχοποίηση της κοινωνίας, πρώτος και στην ανεμελιά χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης» αναφέρεται στο κείμενο του documentonews. Ο συντάκτης του κειμένου συγκεκριμένα σχολιάζει:

"
Mέσα από το iefimerida o Χρήστος Ράπτης συνηθίζει να «κουνά το δάχτυλο» στους πολίτες για την ατομική ευθύνη, όταν όμως πρόκειται για τη δική του καλοπέραση οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, πάνε περίπατο.
Συγκεκριμένα, ο Χρ. Ράπτης επέλεξε να περάσει τη σημερινή μέρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην υπάρχει κορονοϊός και αυστηρό lockdown.
Επισκέφτηκε την Πλάκα και εκεί παρέα με φίλους, κάθισαν σε τραπεζάκι γνωστού καταστήματος που υποτίθεται πως είναι κλειστό (υπάρχει εξάλλου και η χαρακτηριστική κορδέλα», πίνοντας τσίπουρα και συζητώντας χαλαρά χωρίς μάσκες.
Προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά η απόφαση του Χρήστου Ράπτη να αψηφίσει συνειδητά τα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία. Μέσα από το iefimerida. gr, ο δημοσιογράφος δεν χάνει ευκαιρία να ενοχοποιήσει την κοινωνία για τον εκτροχιασμό της διαχείρισης του κορονοϊού.
Αμέτρητα άρθρα και δημοσιεύματα με κηρύγματα για την ατομική ευθύνη των πολιτών και προφανώς καμιά αναφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης".
Στο τέλος του κειμένου στο documentonews παρατίθενται σχετικά δημοσιεύματα του iefimerida.
Aνάρτηση για το ίδιο θέμα έκανε και ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης στο facebook:
ΥΓ Πάντως αν ο Χρήστος Ράπτης, όπως ισχυρίζεται το documentonews, έτρωγε και έπινε τσίπουρα, θα έπρεπε να βγάλει τη μάσκα. Αρα το «χωρίς μάσκα» είναι άκυρο. Οσο για τα άλλα, η φωτογραφία δεν πείθει για τσιμπούσι με τσίπουρα.