ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020

Συρρικνώνουν και άλλο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

«Ο κ. Πέτσας οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις για το κλείσιμο ΕΡΤSports"

Αντιδράσεις προκαλεί το κλείσιμο του τηλεοπτικού αθλητικού καναλιού ΕΡΤSports που αποφάσισε η Διοίκηση της ΕΡΤ «μικραίνοντας» τη Δημοσία Ραδιοτηλεόραση. Πρόκειται για μια κίνηση που γεννά.. πολλά ερωτηματικά για τη Διοίκηση Ζούλα – Γαμπρίτσου, η οποία αποφασίζει να κλείσει το μοναδικό δημόσιο κανάλι με αποκλειστικά αθλητικό περιεχόμενο. Ένα κανάλι με μηδενικό λειτουργικό κόστος, που έμπαινε δωρεάν σε κάθε σπίτι, καφενείο, πρακτορείο, έχοντας δημιουργήσει τηλεοπτική συνήθεια για τα αθλητικά τηλεοπτικά «ραντεβού» χιλιάδων φιλάθλων.
Με ανακοίνωσή τους ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και η αν. τομεάρχης, Αναστασία Γκαρά, σχετικά με την απόφαση κλεισίματος του αθλητικού καναλιού ERTSPORTS και της περαιτέρω συρρίκνωσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αναφέρουν μεταξύ άλλων:
"Το ΕΡΤSports συνεισέφερε ουσιαστικά στην αύξηση της συνολικής τηλεθέασης της ΕΡΤ μιας και συγκέντρωνε σε μια τηλεοπτική στέγη την πλειοψηφία των δικαιωμάτων μετάδοσης και αξιοποίησης πολλών αθλητικών γεγονότων. Δικαιώματα που, ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά, αποτελούν πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και με το οποίο τα συνδρομητικά κανάλια, έχουν χτίσει το μεγαλύτερο μέρος της συνδρομητικής τους βάσης.
Επιπλέον, η κατάργηση του ΕΡΤSports μεταθέτει στις πλάτες της ΕΡΤ3 (το μόνο περιφερειακό κανάλι) και δευτερευόντως της ΕΡΤ1 έναν τεράστιο όγκο αθλητικών μεταδόσεων α) ακυρώνοντας στην πράξη τον χαρακτήρα της ΕΡΤ3, β) περιορίζοντας την ενημέρωση και την ανάδειξη θεμάτων της περιφέρειας και γ) διασπείροντας το αθλητικό τηλεοπτικό κοινό, που ήταν συγκεντρωμένο σε ένα κανάλι, σε διάφορες τηλεοπτικές ζώνες άλλων μη αθλητικών καναλιών. Κάτι που δεν το λέει κανείς και…άριστη πρακτική τηλεοπτικού μάνατζμεντ.
Σε αυτή την περίοδο παρατεταμένης κρίσης η ΕΡΤ θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο στην στήριξη του αθλητισμού, κυρίως αυτού που δεν χωράει ούτε στις πλατφόρμες των συνδρομητικών καναλιών, αλλά ούτε και στους σχεδιασμούς των ιδιωτικών. Αθλήματα με δυνατές ρίζες στην κοινωνία και τους φιλάθλους που ζητούν στήριξη για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν.
Η ΕΡΤ θα μπορούσε να υποστηρίξει έμπρακτα, μέσω του ΕΡΤSports, τους επί μήνες άνεργους αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλημάτων. Όπως τους ποδοσφαιριστές της Super League 2, της Football League και τους αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ, του χάντμπολ, της υδατοσφαίρισης κ.α. Αντ’ αυτού, βλέπουμε ακριβές φωτογραφικές συμβάσεις για μετάδοση φιλικών αγώνων μίας και μόνο ομάδας.
Το ότι επιλέγει να μην το κάνει, στερώντας μάλιστα από το πολυπληθές φίλαθλο κοινό μια τηλεοπτική στέγη με εύκολη και άμεση πρόσβαση χωρίς επιπλέον κόστος, είναι κάτι για το οποίο ο κ. Πέτσας οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις".