ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Oι καλλιτέχνες απογοήτευσαν τον Μπογδάνο...

Κριτική κατά καλλιτεχνών, χωρίς να τους κατονομάζει, ασκεί μέσω Twitter ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Ένας-ένας, οι καλλιτέχνες που μας συντρόφευσαν στα πρώτα χρόνια της νεότητάς μας έχουν βαλθεί την τελευταία δεκαετία να αποδείξουν ότι όποιος έχει ένα χάρισμα, μια καλή φωνή, μια σειρά ωραίων εμπνεύσεων, δεν είναι απαραίτητα ούτε πνευματικός άνθρωπος, ούτε αξιόλογη προσωπικότητα», έγραψε..
ο βουλευτής της ΝΔ. Μάλιστα, σε άλλο tweet, απαντά σε σχόλιο χρήστη του Twitter, γράφοντας: «Όλα αυτά διότι επιδεικνύονται ως κοινοί υβριστές με μηδενική ανοχή στην άλλη άποψη».
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ των δημιουργών και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή τo νέο πλαίσιο αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα, μετά την κατάρρευση της ΑΕΠΙ.


Η οικογένεια Μικρούτσικου, μετά τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, με επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού (ΕΔΩ) εξέφρασε την υποστήριξή της στους δημιουργούς, τάχθηκε υπέρ της χορήγησης άδειας στην ΕΔΕΜ και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της σχετικά με τις πληροφορίες ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώτη να κάνει Ανώνυμη εταιρεία δικαιωμάτων για να διαχειριστεί στην Ελλάδα τα δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών, Ελλήνων και ξένων.
Εναντίον της Λίνας Μενδώνη τάσσεται και η οικογένεια του Μάριου Τόκα.
«Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να σταματήσει να θέτει προσχώματα στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα των δημιουργών να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα πνευματικά τους δικαιώματα», τονίζει σε ανοιχτή επιστολή η οικογένεια του Μάριου Τόκα.

Ολόκληρη η επιστολή της οικογένειας του Τόκα:
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι συνιστά τιμή για κάποιον που έφυγε από τη ζωή, παρά μόνο οι δικοί του άνθρωποι. Κανείς δεν δικαιούται να κρίνει ή να επικρίνει τις επιλογές εκείνων που σηκώνουν το βαρύ φορτίο του πένθους τους αλλά και την μεγάλη ευθύνη της προάσπισης του έργου του δικού τους ανθρώπου και όσων ο ίδιος πίστευε και πρέσβευε στη διάρκεια της ζωής του.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, το ίδιο υπουργείο που δημιούργησε το πλαίσιο εντός του οποίου έδρασε η αμαρτωλή ΑΕΠΙ, αλλά και η ηγεσία του, αντί να απευθύνει άστοχες «νουθεσίες» προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, συνοδευόμενες από ψέματα (όπως ότι τα χρήματα για την μελέτη βιωσιμότητας της ΕΔΕΜ είναι του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι τα χρήματα αυτά προέκυψαν από τις κρατήσεις της διανομής δικαιωμάτων των δημιουργών), οφείλει να σταματήσει να θέτει προσχώματα στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα των δημιουργών να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα πνευματικά τους δικαιώματα.
Ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημιουργών, ζητάμε την άμεση αδειδότηση της ΕΔΕΜ!
Χαρά Τόκα – Κώστας Τόκας – Άγγελος Τόκας – Αμαλία Τόκα»

- από το newpost.gr