ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΟΚ: Εντολοδόχος του Ολυμπιακού ο Αυγενάκης

 Τι λέει ο Ολυμπιακός

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού», αναφέρει στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Συγκεκριμένα με ψήφους 3-2 η ΕΕΑ εισηγήθηκε την ανάκληση πιστοποιητικού..
του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της. Η τελική απόφαση για το μέλλον των δύο ομάδων θα ληφθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Superleague.
«Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση», επισημαίνει ο Λ. Αυγενάκης στην ίδια ανάρτηση.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντέδρασε κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου. Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ, της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού.
Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος.Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους πρόσωπο.
Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στο βούρκο. Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης!
Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ κατηγορεί τον κ. Αυγενάκη, επειδή θεωρεί πως η εισήγηση της ΕΕΑ (με ψήφους 4 υπέρ, 1 κατά) φέρνει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Ο λόγος είναι ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής διορίστηκε από τον ίδιο τον υφυπουργό τον περασμένο Αύγουστο, εδώ δύο μέλη της Επιτροπής τοποθετήθηκαν λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Παράλληλα, ο Ιβάν Σαββίδης, κλήθηκε από την ΕΑΑ να δώσει εξηγήσεις επειδή δεν είχε δηλώσει εγκαίρως τη συμμετοχή του σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Διαμαρτυρία οπαδών έξω από τα γραφεία της Ν.Δ.

Περίπου 150-200 οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα το βράδυ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εισήγηση της ΕΕΑ.
Οι οπαδοί φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του υφυπουργού Αθλητισμού και αποχώρησαν λίγο αργότερα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές μονάδες της αστυνομίας.

Επίθεση Ολυμπιακού στον... Αυγενάκη

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε πυρά κατά του Ιβάν Σαββίδη με αφορμή την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ενώ κάνει ευθεία «επίθεση» και στον Λευτέρη Αυγενάκη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Αυτός που κηλιδώνει την ιστορία του ΠΑΟΚ και τον έχει φέρει σε αυτή την τραγική θέση λέγεται Ιβάν Σαββίδης.
Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πρακτικές που ακολούθησε και ακολουθεί στην επιχειρηματική του διαδρομή, γνωστές σε όλους, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έγινε ιδιοκτήτης του ιστορικού ΠΑΟΚ.
Ο κ. Σαββίδης πιστεύει ότι με χρήματα μπορεί να αγοράζει ΠΑΕ της Super League και με αυτό τον τρόπο να κερδίζει το πρωτάθλημα, παίζοντας φιλικά παιχνίδια μαζί τους… (όπως γίνεται με την Ξάνθη) και απαιτεί ενώ αυτό τιμωρείται για τους άλλους ιδιοκτήτες με υποβιβασμό, αυτός να παραμένει ατιμώρητος.
Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης για λογαριασμό της κυβέρνησης, φοβούμενος το δήθεν πολιτικό κόστος από τις αστείες απειλές και εκβιασμούς των μέσων και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη, ζήτησε ουσιαστικά από τους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν το νόμο, μεταβαλλόμενος ο ίδιος σε δικαστή, επιχειρώντας να ακυρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας Επιτροπής (4-1), χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο την ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.
Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει με νηφαλιότητα τη δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο της και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πολυϊδιοκτησία και την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του.»

Ο Ζαγοράκης απειλεί με αποχώρηση

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Θοδωρής Ζαγοράκης σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ την οποία χαρακτήρισε "εξοργιστική" και απείλησε με αποχώρηση του από τη Ν.Δ.