ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

«Ανίκανη και ανήμπορη η κυβέρνησή σας κύριε Μητσοτάκη»

Στην ανησυχία που διακατέχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Βουλή.
«Η ανησυχία αυτή είναι πολιτική. Κοινωνική. Εθνική. Ειλικρινής, δεν έχει να κάνει με κόμματα». Αλλά και γιατί καθημερινά αποδεικνύετε την αδυναμία και την επιτελική σας ανικανότητα να διαχειριστείτε..
προβλήματα. Γιατί εσείς γεννάτε αντι να λύνετε προβλήματα. Εσείς που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους αθλητικούς παράγοντες θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν ή – όμη γέννετω- μια γεωπολιτική κρίση;
«Αυτό λέει ο λαός μας τούτες τις μέρες παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου που εσείς δημιουργήσατε. Γιατί η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική. Και όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας:
«Η κυβέρνησή σας αποδείχτηκε ανίκανη και ανήμπορη μπροστά σε μια εσωτερική κρίση που η ίδια δημιούργησε. Αλλά το τονίζω. Το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο δεν είναι κυρίως δείγμα ανικανότητας και ανεπάρκειας. Αναδεικνύει ένα μεγαλύτερο ζήτημα. Ότι αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτεια που υπογράψατε με την διαπλοκή. Και είναι πολλά αυτά τα γραμμάτεια και προς πολλές κατευθύνσεις. Για αυτό τώρα δε μπορείτε όσο κι αν προσπαθήσετε να το ισορροπήσετε. Και ξέρετε κάτι; Ο λαός μας λέει όποιον ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Και εσείς ανακατευτήκατε πολύ με τα πίτουρα κύριε Μητσοτάκη. Και συνεχίζετε να ανακατεύεστε.
Και με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζετε τους ολιγάρχες σε συνδιαμορφωτές της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής, των πρακτικών, της ιδεολογίας. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχετε προξενήσει στη χώρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ηθικού και πολιτικού εκφυλισμού του δικού σας και της παράταξης σας. Ότι οδηγεί όλη την κοινωνία στον εκφυλισμό. Αλλά δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν είστε άξιοι καμιάς εμπιστοσύνης κύριε Μητσοτάκη.»