ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση τέσσερις εργαζόμενοι από έκρηξη στην Motor Oil

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, τέσσερις εργαζόμενοι, που τραυματίστηκαν από πυρκαγιά χτες το βράδυ, στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της..
κατάστασης, στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον χώρο αναμονής του βοηθητικού ιατρείου της μονάδας «3.700» των διυλιστηρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, που ερευνά την υπόθεση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των διυλιστηρίων.

«Εργοδοτικό έγκλημα»

Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του χθεσινοβραδινού ατυχήματος ζήτησαν το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, χαρακτηρίζοντάς το «εργοδοτικό έγκλημα»
Το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια Αττικής-Βοιωτίας-Εύβοιας-Κορινθίας τόνισε πως «στις εργασίες συντήρησης που γίνονται τις τελευταίες βδομάδες, υπήρχαν και άλλα περιστατικά τα οποία ευτυχώς δεν οδήγησαν σε σοβαρό τραυματισμό, αποδεικνύουν όμως περίτρανα ότι μπροστά στο κέρδος των εργοδοτών, η υγεία και η ασφάλεια των εργατών έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δεν φταίει η “κακιά στιγμή” για αυτά τα περιστατικά, αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που ακολουθούν εργοδότες και κυβερνήσεις».
«Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μετράμε μέσα σε μια βδομάδα νεκρούς σε ΛΑΡΚΟ, σακατεμένους σε ΟΤΕ, καμένους στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ. Οι εργάτες γίνονται θύματα της εντατικοποίησης της δουλειάς και της έλλειψης μέτρων Υγιεινής και Ασφαλείας σε χώρους δουλειάς-καρμανιόλες» σημείωσε το Μέτωπο που προσθέτει το εξής:
«Ταυτόχρονα, η έλλειψη των κατάλληλων υποδομών για τη αντιμετώπιση εργατικών ατυχημάτων στην βιομηχανική ζώνη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ, όπως αποδείχθηκε με το χθεσινό ατύχημα και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ, κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τους εργαζόμενους σε όλη την περιοχή».
Στην ανακοίνωσή το ΠΑΜΕ υπογραμμίζεται ότι «η πλειοψηφία των ΜΜΕ τηρεί "σιγήν ιχθύος"» για το χθεσινό συμβάν. «Είναι μια ακόμα απόδειξη του τι σημαίνει για τους εργάτες η "επιστροφή στην κανονικότητα"».
Τέλος, το ΚΚΕ σχολίασε ότι περιστατικό αποκαλύπτει «με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και τις συνθήκες εντατικοποίησης, που επικρατούν σε χώρους δουλειάς». «Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας».