ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Oι Έλληνες προτιμούν το εισαγόμενο μεταχειρισμένο IX

Την τιμητική τους φαίνεται ότι είχαν και τον Ιούνιο τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία ξεπέρασαν κατά σχεδόν 800 μονάδες τις πωλήσεις των αντίστοιχων καινούριων οχημάτων σε ιδιώτες καταναλωτές με αποτέλεσμα να ανατρέπουν τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Μάλιστα το ποσοστό αύξησης..
που καταγράφουν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Ιούνιο ξεπέρασε το 53% τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στα καινούρια αυτοκίνητα έπεσε στο 24,1%.
Ωστόσο το θέμα που έχει «ανησυχήσει» κάποιους εισαγωγείς καινούριων αυτοκινήτων έχει να κάνει με το σύνολο των πωλήσεων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ο οποίος έχει ξεπεράσει τις 31.300 μονάδες στο 6μηνο ενώ ο αντίστοιχο αριθμός πωλήσεων των καινούριων αυτοκινήτων σε ιδιώτες καταναλωτές για το ίδιο διάστημα μόλις που ξεπερνά τις 25.000 μονάδες.
Με λίγα λόγια οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται ότι προτιμούν το εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο κυρίως λόγο τιμής διάθεσης.
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (ολόκληρο ΕΔΩ)