ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Οδήγηση με σαγιονάρες: πρόστιμο ή όχι;..

Το θέμα της οδήγησης με σαγιονάρες είδε και πάλι το φως της δημοσιότητας λόγω των ημερών και του επερχόμενου καύσωνα.
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) δεν είναι ξεκάθαρος και ο κάθε τροχονόμος μπορεί να επιβάλει πρόστιμο ή να αφήσει να φύγει τον/την οδηγό χωρίς καμία ποινή αν κρίνει ότι το υπόδημα που φορά δεν επηρεάζει την ελευθερία κινήσεων του. Άλλωστε μπορεί εύλογα να..
αναρωτηθεί κανείς γιατί η οδήγηση είναι επικίνδυνη με σαγιονάρα και όχι με 20ποντες γόβες ή με μπότες του σκι; Η απάντηση πραγματικά δεν μπορεί να δοθεί καθώς υπάρχουν οδηγοί που κάνουν τα πάντα φορώντας σαγιονάρες, υπάρχουν γυναίκες που επίσης δεν ενοχλούνται από τις 20ποντες γόβες ενώ οι πιο τολμηροί που οδηγούν με μπότες του σκι έχουν άλλη αίσθηση του γκαζιού.
Βέβαια στον αντίποδα υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες ό,τι και να φοράει ο οδηγός είναι επικίνδυνος ή επικίνδυνη!
Ο νέος ΚΟΚ ορίζει πάντως τα πρόστιμα για τα υποδήματα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
«Ο oδηγός oφείλει κατά τo χρόνo της oδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει τo όχημά τoυ. Ο oδηγός κάθε oχήματoς υπoχρεoύται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών τoυ, για να ενεργεί ελεύθερα τoυς αναγκαίoυς χειρισμoύς».
Σε περίπτωση που ο τροχονόμος κρίνει ότι τα υποδήματα εμποδίζουν την ελευθερία των κινήσεών τους τότε μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (EΔΩ)