ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Απογοητευμένοι οι ιδιοκτήτες (ΕΙΗΕΑ) με την κυβέρνηση

Την απογοήτευσή της εκφράζει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) Aνακοίνωση της Ενώσεώς μας (ΕΙΗΕΑ) για την στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση στην συνεδρίαση του Ecofin της 13ης Ιουλίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα του ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις. Απουσία που σημειώνεται και σε άλλα όργανα..
της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κρίσιμα θέματα που ενδιαφέρουν τον Τύπο.
Η ΕΙΗΕΑ σε ανακοίνωσήτης αναφέρει πως παρά την κρίση που μαστίζει τον χώρο των εκδόσεων και τον Τύπο ειδικότερα και παρά τις θετικές τοποθετήσεις πολλών κρατών μελών, η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή και τη παραπομπή του θέματος στις καλένδες.
Οι ιδιοκτήτες αναφέρουν πως «αυτή η στάση αποδεικνύει ότι οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται για τον Τύπο μόνο στα λόγια, ενώ γνωρίζουν πως, στην εποχή των ψευδών ειδήσεων και της επικίνδυνης ελαφρότητας του Διαδικτύου, ο Τύπος αποτελεί την μοναδική πηγή αξιόπιστης και ποιοτικής ενημέρωσης και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».