ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Και επίσημα τέλος το Mega

Το ΕΣΡ απέρριψε το αίτημα να χαρακτηριστεί μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει 

του Χρήστου Ξανθάκη

Τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega αποφάσισε η Ολομέλεια του Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς απέρριψε το αίτημα να χαρακτηριστεί μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει.
«Το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακρικτικό τίτλο "Mega Channel" εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν.. εταιρεία με την επωνυμία "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΣΡ.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του οργάνου είχαν διαφορετική άποψη. 
Σημειώνεται πως έξω από το κτίριο του ΕΣΡ βρίσκονταν από νωρίς συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι του Mega, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα αμέσως μετά την ανακοίνωση για το "λουκέτο" στον σταθμό.
Υπενθυμίζεται ότι η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» είχε καταθέσει υπόμνημα 40 σελίδων, με το οποίο ζητούσε από την ανεξάρτητη Αρχή τη μετατροπή του σταθμού από ενημερωτικό σε θεματικό.
 
Τα επόμενα βήματα μετά την απόφαση του ΕΣΡ

Η απόφαση του ΕΣΡ αναμένεται σήμερα να αναρτηθεί στο Διαδίκτυο προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.
Ακολούθως, πιθανότατα αύριο, θα ενημερωθούν για την απόφαση η ΕΕΤΤ και η Digea, προκειμένου να «κατέβει» το σήμα του καναλιού.
Εφόσον οι μέτοχοι του καναλιού το επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία θα συζητηθεί άμεσα και αναλόγως είτε θα επικυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ είτε θα ανασταλεί.
Σε δεύτερο στάδιο, μπορεί να υπάρξει και ανατροπή στην απόφαση του ΣτΕ.

- από το newpost 
(διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο της απόφασης του ΕΣΡ)