ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Το δηλητήριο του Αμβρόσιου

Σήμερα δικάζεται ο Μητροπολίτης για τις ύβρεις του εναντίον των ομοφυλόφιλων 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Να σας πω τι θα ήθελα να γράψω σήμερα. Μια ωραία είδηση θα ήθελα να γράψω σήμερα, που τη διάβασα στο Newpost και χάρηκα:
«Με σημαντική υπερκάλυψη κατά 3,18 φορές του αρχικού δημοπρατούμενου ποσού ολοκληρώθηκε σήμερα η δημοπρασία εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου, η πρώτη ύστερα από το 2010. Η απόδοση..
διαμορφώθηκε στο 1,25% ενώ το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 1,986 δισ. ευρώ. Το αρχικώς δημοπρατούμενο ποσό ήταν 625 εκατ. ευρώ. Τελικώς το υπουργείο Οικονομικών άντλησε το ποσό των 812,5 εκατ. Ευρώ».
Αυτό θα ήθελα να γράψω, παίρνοντας και τηλεφωνάκι κάναν φίλο μου του οικονομικού ρεπορτάζ να μου το αναλύσει λίγο παραπάνω. Έτσι να έχω και ντεσού και παρασκήνιο και ολίγον τρολάρισμα για Ευκλείδη που είναι ΠΑΟΚτσάκι και περνάει μαύρες μέρες με την ομάδα του. Αντ’ αυτού όμως, αντί για το χαμόγελο και το φως στο βάθος του τούνελ, έχω το αβυσσαλέο μίσος και την ακαταπόνητη φρίκη του Αμβρόσιου...
Θα ήθελα να το αποφύγω. Θα ήθελα να μη χρειαστεί ούτε μια φορά στη ζωή μου να παραθέτω τις αισχρές και άθλιες εκφράσεις του Μητροπολίτη εναντίον των ομοφυλόφιλων συμπολιτών μας. Αλλά δεν γίνεται. Πρέπει χίλιες φορές να τις διαβάσουμε και να καρφωθούν στο μυαλό μας, για να μην τις ξεχάσουμε ποτέ. Μόνο έτσι θα κατανοήσουμε το μέγεθος του μίσους και μόνο έτσι θα είμαστε παντοτινά πανέτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Ανά πάσα στιγμή και σε κάθε περίπτωση! Πάμε λοιπόν με τη γλίτσα:
«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!
Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!».
Τα είπε όλα ο Μητροπολίτης, όπως διαβάσατε ανωτέρω. Κολασμένοι, ξεφτιλισμένοι, εκτρώματα, άτομα με διανοητική διαταραχή, επικίνδυνοι. Και δεν έμεινε εκεί μόνο. Ζήτησε και να τους αποδοκιμάσουν οι πιστοί τους ομοφυλόφιλους, ζήτησε να τους φτύσουν κιόλας. Αυτός, ο εκπρόσωπος μια θρησκείας που οικοδομήθηκε στο «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν». Πόσο δηλαδή πρέπει να σιχαίνεται τον εαυτό του ο Αμβρόσιος, για να επιτίθεται με τέτοια μανία σε ανθρώπους διπλανούς του και διπλανούς μας; Σε ανθρώπους που μοναδικό τους «κρίμα» είναι η διαφορετική ερωτική έκφραση;
Οπότε διόλου δεν τον λυπάμαι που θα τρέχει σήμερα στο δικαστήριο και θα κάθεται στο εδώλιο. Τον μήνυσαν εννέα πολίτες προ τετραμήνου, για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους (αντιρατσιστικός νόμος) και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ο εισαγγελέας έκανε δεκτή τη μήνυσή τους και τον παρέπεμψε σε δίκη. Θα λάβει χώρα σήμερα στο Αίγιο και το αποτέλεσμά της θα είναι μια καλή ένδειξη για το προς τα πού φυσάει ο άνεμος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να δούμε δηλαδή αν ο ιεράρχης θα εισπράξει χάδι ή φραγγέλιο. Αν δεν του βρίσκεται αυτό το τελευταίο του δικαστή, να βοηθήσουμε εμείς. Να παραγγείλουμε ένα ίδιο με εκείνο που χρησιμοποίησε ο Ιησούς όταν έδιωξε τους εμπόρους από το Ναό…

* το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr