ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

H παραίτηση της αρχισυντάκτριας

Κατήγγειλε το BBC για τη μισθολογική ανισότητα σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους της

Η Κάρι Γκρέισι, η αρχισυντάκτρια του BBC στην Κίνα, παραιτήθηκε από την θέση της στο Πεκίνο, καταγγέλλοντας με ανοιχτή επιστολή της μισθολογική ανισότητα σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους της.
Το BBC έχει δεχτεί στο πρόσφατο παρελθόν επικρίσεις επειδή καταβάλλει υψηλότερους μισθούς στους άνδρες υπαλλήλους του και έχει δεσμευτεί να..
γεφυρώσει το μισθολογικό χάσμα μέχρι το 2020.
Τον Ιούλιο αποκάλυψε, στο πλαίσιο μιας συμβιβαστικής συμφωνίας με την κυβέρνηση, ότι πλήρωνε τον τότε νούμερο ένα παρουσιαστή του πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με την πιο καλοπληρωμένη παρουσιάστριά του και ότι τα δύο τρίτα των τηλεοπτικών του δημοσιογράφων, που αμείβονταν με τουλάχιστον 150.000 στερλίνες, ήταν άνδρες.

 Σε επιστολή της, η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο προσωπικό της ιστολόγιο, η Γκρέισι δηλώνει ότι υπάρχει "κρίση εμπιστοσύνης" στο δίκτυο, στο οποίο έχει εργαστεί επί 30 χρόνια, και ότι αυτό "παραβιάζει τον νόμο περί ισότητας και αντιστέκεται στις πιέσεις για ένα δίκαιο και διάφανο μισθολογικό οργανόγραμμα".
Το BBC διαθέτει τέσσερις αρχισυντάκτες εξωτερικού --δύο άνδρες και δύο γυναίκες-- εκ των οποίων η μια ήταν μέχρι σήμερα η Γκρέισι.