ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Να ποιοι διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες

Φάκελο υποψηφιότητας κατέθεσαν ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1, «Ε», καθώς και η «Τηλεοπτική Ελληνική» των Γιομπαζολιά - Βρυώνη

Συνολικά έξι φάκελοι κατατέθηκαν στο ΕΣΡ για την απόκτηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών. Η έβδομη άδεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναπροκηρυχτεί. Συγκεκριμένα κατατέθηκαν φάκελοι από τους: ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1, «Ε» και η Τηλεοπτική Ελληνική, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, ο οποίος συνεργάζεται με τον τέως.. ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Φίλιππο Βρυώνη. Οριστικά εκτός του διαγωνισμού έμεινε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΡ, λόγω της απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η αποσφράγιση των φακέλων δεν θα αρχίσει αύριο, Παρασκευή, αλλά τη Δευτέρα στις 9:00.
Στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από χθες φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής παρέλαβαν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.
Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν, ο έλεγχος και η διαδικασία των ενστάσεων μπορεί να διαρκέσει από 1,5 έως 3 μήνες.
Όπως προκύπτει, λοιπόν, λόγω του ότι τις άδειες διεκδικούν έξι υποψήφιοι, δεν θα γίνει δημοπρασία, αλλά ανάθεση, με το Δημόσιο να εισπράττει 35 εκατ. ευρώ (σε δέκα ισόποσες δόσεις) για κάθε μία άδεια.
Χρήστος Ξανθάκης (newpost.gr)