ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Αποζημίωση 15.000 ευρώ θα καταβάλει ο Στέφανος Χίος

Καταδικάστηκε σε συκοφαντική συσφήμιση και εξύβριση σε βάρος του Ν. Χατζηνικολάου

Σε αποζημίωση 15.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση σε βάρος του Νίκου Χατζηνικολάου καταδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο Στέφανος Χίος, ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό».
Ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω της εκπομπής του στον Realfm είπε πως όταν λάβει την αποζημίωση που επιδίκασε το δικαστήριο,..
θα ανακοινώσει πού θα διατεθούν τα χρήματα γιατί, όπως ανέφερε, δεν πρόκειται να τα κρατήσει.
Ο Ν. Χατζηνικολάου είχε καταθέσει στις 12-5-2015 αγωγή σε βάρος του Στέφανου Χίου και της δημοσιογράφου Χριστίνας Αλαμάνου, καθώς θεώρησε ότι σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό» περιέχονταν απαξιωτικοί και καταφρονητικοί για το πρόσωπό του χαρακτηρισμοί, με σκοπό τη μείωση της προσωπικότητάς του και της επαγγελματικής και ηθικής του υπόληψης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο δημοσιογράφος και εκδότης της Real News υπέστη ηθική βλάβη εξαιτίας της προσβολής του από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι εναγόμενοι ευθύνονται προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του ενάγοντος που προκλήθηκε με τα δημοσιεύματα, ως συντάκτες αυτών. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του, υποχρεώνει τον καθένα εκ των εναγομένων, δηλαδή τον Στέφανο Χίο και την Χριστίνα Αλαμάνου, να καταβάλει στον Νίκο Χατζηνικολάου το ποσό των 15.000 ευρώ με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.