ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Θ. Μαυρίδης: Δεν ξέρουμε να βγάζουμε εφημερίδα...

...αλλά μαθαίνουμε!

«Δεν έχω πλοία, δεν πουλάω όπλα, δεν είμαι μεσάζοντας...» - Αλλάζει τιμή ο "Φιλελεύθερος" και ενισχύεται με τον Αρκά

Οι ολοένα μειούμενες πωλήσεις των εφημερίδων αναγκάζουν τους εκδότες να αλλάξουν την τιμή τους. Η αρχή έγινε με την «Ελευθερία του Τύπου» που από την περασμένη Τρίτη μείωσε (προσωρινά) την τιμή πώλησης από το 1,30 ευρώ στα πενήντα λεπτά  - τιμή γνωριμίας όπως ανέφερε σχετικό σημείωμα της εφημερίδας (διαβάστε ΕΔΩ).
Ακολουθεί η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που από την ερχόμενη Δευτέρα αλλάζει τιμή και από το 1,5 ευρώ πέφτει στο ένα ευρώ και ενισχύεται με την «Αποικία», τη νέα σειρά κόμικ του Αρκά.
Σχετικά με την μείωση της τιμής της εφημερίδας -και κάνοντας την αυτοκριτική του- ο Θανάσης..
Μαυρίδης γράφει για το εκδοτικό εγχείρημα του «Φιλελεύθερου»: 
Ο Φιλελεύθερος είναι μία δημοσιογραφική προσπάθεια. Γι' αυτό κι έχει μεγάλη αξία για μας ο ερχομός του Αρκά, ενός πραγματικού καλλιτέχνη. Αυτή την ημέρα επιλέξαμε για να αλλάξουμε και την τιμή πώλησης του φύλλου.
Δεν έχω πλοία, δεν πουλάω όπλα, δεν είμαι μεσάζοντας. Η δουλειά μου είναι η δημοσιογραφία. Είναι γεγονός ότι η έκδοση του Φιλελεύθερου έγινε με λιγοστούς οικονομικούς πόρους. Δεν ντρέπομαι να το πω. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν μπορέσαμε να κάνουμε μία... επαρκή διαφημιστική εκστρατεία.
Κάναμε λάθη. Τόσα που επιτρέψαμε ακόμη και σε συναδέλφους μας να βγουν δημόσια και να μας κατηγορήσουν ότι δεν ξέρουμε να βγάζουμε εφημερίδες. Σύμφωνοι! Εμείς δεν ξέρουμε. Αλλά μαθαίνουμε! Τέλος πάντων, δεν θα τους αδικήσουμε. Καταλαβαίνουμε, επίσης, τους λόγους για τους οποίους ο Φιλελεύθερος δέχτηκε τόσες πολλές επιθέσεις από τόσες πολλές πλευρές.
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι τα ξέρω όλα. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να βγούμε στο 1,5 ευρώ, επειδή αυτό αύξανε τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος. Από την αγορά το 1,5 ευρώ κρίθηκε “ακριβό”. Αλλάζουμε την τιμή. Η βιωσιμότητα του εγχειρήματος απαιτεί πλέον 5.000 φύλλα μαζί με τις συνδρομές. Δεν είναι εύκολος στόχος, αλλά θα το παλέψουμε. Έχουμε μπροστά μας αρκετούς μήνες για να προσπαθήσουμε.
Θεωρώ ότι σε επίπεδο περιεχομένου κάναμε μία αξιόλογη προσπάθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας ικανοποιεί κιόλας. Το ανικανοποίητο, όμως, είναι τελικά ένα στοιχείο που ωθεί τους ανθρώπους στην δημιουργία.
Μας βοηθάει σημαντικά η έλευση του Αρκά. Ενός ανθρώπου που πραγματικά έχουμε όλοι μας αγαπήσει μέσα από την δουλειά του. Η αποικία, η νέα σειρά κόμιξ, ξεκινάει από την Δευτέρα από τις σελίδες του Φιλελεύθερου. Κάθε μέρα, με εξαίρεση το φύλλο της Παρασκευής. Δηλαδή, από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη.
Ευχαριστώ τον Αρκά για την εμπιστοσύνη του σε αυτή την προσπάθεια.
Θανάσης Μαυρίδης