ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Aιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου (εκδόσεις Νότιος Άνεμος): "Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".
Συγγραφέας είναι ο δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος και το βιβλίο προλογίζει ο Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Προκόπης Παπαστράτης.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πάνελ της βιβλιοπαρουσίασης.
Απόσπασμα από την εισαγωγή του συγγραφέα:
Το βιβλίο δεν έχει στόχο να «μοιρολογήσει» για τις δυσκολίες των προσφύγων. Αντίθετα, στόχος του είναι να αναδείξει τις συνέπειες των πολέμων, ώστε η ιστορική εμπειρία να τροφοδοτήσει τις προσπάθειες για ειρήνη και..
αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων.
Να σπάσει τις σκόπιμες και κατευθυνόμενες προκαταλήψεις εναντίον των προσφύγων, από όσους νοσταλγούς των καθεστώτων που εξανάγκασαν στην προσφυγιά τους προγόνους μας προσπαθούν στα σκοτάδια της αμάθειας να χτίσουν ρατσιστικές και ξενόφοβες παρεμβάσεις.
Επίσης, το βιβλίο στοχεύει να αναδείξει την ελπίδα και τη δημιουργική πορεία, που ξεπήδησαν ακόμη και από τα προσφυγικά στρατόπεδα και έδωσαν δύναμη στους ανθρώπους, ώστε μέσα από τεράστιες δυσκολίες να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.
Συνεχίζουμε…
Μετά τη βιβλιοπαρουσίαση θα ξεκινήσει κύκλος εκδηλώσεων σε πόλεις, αλλά και σε περιοχές του λεκανοπεδίου, όπου ο συγγραφέας θα αποδίδει το ποσοστό που του αναλογεί επί των πωλήσεων σε κοινωνικούς σκοπούς, που θα αποφασίζονται και θα ανακοινώνονται σε συνεργασία με τους φορείς που θα διοργανώνουν τις εκδηλώσεις - παρουσιάσεις.