ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Μέτρα για τη διάσωση των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών του υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά με εκπροσώπους φορέων του Τύπου που είχε αντικείμενο την ανάγκη λήψης μέτρων για στήριξη του κλάδου των ΜΜΕ. Οι εργαζόμενοι στα μίντια προσδοκούn και προσβλέπουν στη διάσωση και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, στόχος που υποτίθεται θα επιτευχθεί μέσα από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
«Η ενίσχυση του Τύπου είναι υπόθεση ενίσχυσης της Δημοκρατίας, της ενημέρωσης και του πλουραλισμού» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων όλης της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΠΟΕΣΥ κ.ά.),.. στο υπουργείο του.
Όπως σημείωσε ο Νίκος Παππάς, η κυβέρνηση «έδωσε, από κοινού με τους εργαζόμενους στον Τύπο, τη νικηφόρα μάχη για τη διάσωση του Ταμείου των εργαζομένων, του ΕΔΟΕΑΠ». Ο υπουργός δήλωσε ότι θεωρεί  ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση των ενώσεων των δημοσιογράφων για την ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ και των εργαζομένων στα διαδικτυακά μέσα.
«Η Ελλάδα προτίθεται να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για την ενίσχυση ενός από τους κλάδους που επλήγησαν σημαντικά κατά την περίοδο της κρίσης, με σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ποιότητα της παραγωγής του» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.