ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ολα Πάνε Δεξιά

Βράβευση του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι Βάζω που λέτε να δω ειδήσεις με τον πρώτο καφέ, πρωί Παρασκευής, και πρώτο θέμα είναι η απονομή στον Τσίπρα του βραβείου «Kolotoump - Xesoumise»... συγγνώμη, ήθελα να πω «Πολιτικού Σθένους», Κουράζ Πολιτίκ ντε, που λένε και στο χωριό. Βράβευση που συνοδεύτηκε από την ιστορική δήλωση του (αριστερού, όπως μπαίνεις) πρωθυπουργού μας, ότι η Ελλαδάρα μας μπορούσε μεν το 2015 να ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας και να κάνει την Ενωση λαμπόγυαλο, αλλά αποφάσισε να δείξει σθένος και να (μας) κάτσει κάτω από την μπάρα, να το παλέψει βρε παιδί μου, γιατί όλα τα φράγκα είχαν φύγει στου Παράδεισου την πόρτα που φυτρώσανε δυο χόρτα, και έπρεπε με κάποιο τρόπο να σωθούν οι ξένες και ντόπιες τράπεζες και να.. συνεχίσουν να πληρώνονται -έστω και με ευρωψίχουλα- συντάξεις και μισθούς οι πάντα γελαστοί και γελασμένοι ιθαγενείς-ψηφοφόροι της Δανείας του Νότου.
Και στο καπάκι πήρε, λέει, τον Σουλτς και του σύστησε να κόψει τις μ....ες και να μην επιμείνει στην ιδεολογική του καθαρότητα -ποιος, ο...σοσιαλεπαναστάτης Μάρτιν!- και να τα βρει γρήγορα με την dominatrix Ανγκελα, γιατί η αγωνιζόμενη Ελλαδάρα μας δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία στη μητρόπολη, θέλει ξανά τον ηγεμόνα της.
Μεγαλεία -που θα συνεχιστούν από Δευτέρα στη Βουλή, όταν ο Αλέξης θα υπερασπιστεί σθεναρά το δικαίωμα του σύντροφου συγκυβερνήτη Καμμένου (με υπερατλαντική βεβαίως εντολή) να πουλάει χιλιάδες βόμβες και οβίδες για να σκοτώνουν περισσότερα γυναικόπαιδα οι φεουδάραβες στην καημένη την Υεμένη.
Ησυχος, έκλεισα την οθόνη -όλα πάνε δεξιά στην αποικία. Alles wird gut gehen.

Γιώργος Τσιάρας (από τη στήλη Δρομο-Λόγια / Εφημερίδα των Συντακτών)