ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Bέτο Κυριακού (ΑΝΤ1) για το επιτόκιο των δανείων του ΜEGA

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις των μετόχων του MEGA με τις τράπεζες βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή ο ανταγωνισμός ασκεί ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες.
Ειδικότερα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο όμιλος Antenna ασκεί ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες για το επιτόκιο στο οποίο φέρονται να έχουν συμφωνήσει ότι θα αναχρηματοδοτήσουν τις υποχρεώσεις του Μεγάλου Καναλιού.
Ο όμιλος Antenna υποστηρίζει ότι το επιτόκιο της τάξεως του 3% δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού δεδομένου ότι ο όμιλος Κυριακού έχει μέσο ύψος επιτοκίων δανεισμού της τάξεως του 4%..
Ωστόσο είναι σαφές ότι στην περίπτωση του Antenna δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του δανεισμού και υπαγωγή σε άρθρα του πτωχευτικού κώδικα όπως συμβαίνει με το Mega.
Το τελευταίο πάντως θεωρείται εντελώς απίθανο να κατεβάσει υποψηφιότητα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς οι προθεσμίες που τίθενται είναι απαγορευτικές για την εξυγίανση.
Έτσι όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι υποψήφια άλλη εταιρία η οποία θα έχει εκ των προτέρων συμφωνηθεί μέσω της διαδικασίας του άρθρου 106β ότι θα απορροφήσει το ενεργητικό και το προσωπικό του Mega.
Η εταιρία αυτή σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα είναι συμφερόντων Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη καθώς ο όμιλος Σαββίδη παρά τις μεγαλεπήβολες εξαγγελίες του δεν πρόκειται να εισφέρει όυτε ένα ευρώ στο Mega.
Άλλωστε έχει τη δικαιολογία ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του σε έναν… γουνέμπορο.

Νίκος Καρούτζος (bankingnews)