ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ένα (υπο)δειγμα δημοσιογραφίας

Η ιταλική Gazzetta Dello Sport στις 11 Φεβρουαρίου 2013 είχε δημοσιεύσει ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ με τίτλο «Un ditto, mille sportive». «Ένα δάχτυλο, χίλιοι άνθρωποι των σπορ». Το δάχτυλο, προφανώς, ήταν το μεσαίο.
Αφορμή για την έρευνα στο αρχείο της εφημερίδας ήταν η κίνηση του Ντέλιο Ρόσι, τότε προπονητή της Σαμπντόρια, στους παίκτες της Ρόμα λίγο πριν το τέλος του μεταξύ τους ματς, που βρήκε νικήτρια τη Σαμπ με 3-1. Ο Ρόσι είχε περάσει τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Λάτσιο, αιώνιας αντιπάλου της Ρόμα, και από τότε είχε… ανοιχτή κόντρα με τον Φρανσέσκο Τότι και άλλους παίκτες των «τζιαλορόσι».
Ο διαιτητής είχε τότε πληροφορηθεί την κίνηση από τον τέταρτο και αμέσως είχε αποβάλλει τον Ρόσι από τον πάγκο της Σαμπ. Ο Τότι είχε δηλώσει «μα δεν μπορεί να έχει φτάσει 60 χρονών και να συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί»! Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο αγώνων. Ο Ρόσι είπε, ειρωνικά βέβαια, ότι έδειχνε στους παίκτες της Ρόμα πως έχουν πετύχει μόνο ένα γκολ στο ματς…
Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας ξεπήδησαν του κόσμου οι εκπλήξεις… Συνολικά 18 φωτογραφίες...

- δείτε περισσότερες φωτογραφίες και διαβάστε στο harddog-sport (ΕΔΩ) την συνεχεια του κειμένου που υπογράφει ο Αργύρης Παγαρτάνης / δημοσιεύτηκε στη Live Sport της Τρίτης, 21 Νοεμβρίου, με τίτλο «Δάχτυλα στα όρια της υποκρισίας».