ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σενάρια νέων εκλογών στην Γερμανία

Κλονίζεται η ηγεμονία της Άγκελας Μέρκελ μετά την κατάρρευση των διερευνητικών συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού , οι οποίες είναι άγνωστο πότε και εάν θα συνεχιστούν.
Με την κατάρρευση των συνομιλιών για σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού, οι νέες εκλογές θεωρούνται πλέον ο πιο πιθανός δρόμος για έξοδο από την πολιτική κρίση.

Το σενάριο νέων εκλογών προβάλουν οι Πράσινοι στη Γερμανία, διά στόματος του ηγετικού τους στελέχους Γιούργκεν Τριτίν.
«Εκτιμώ ότι θα γίνουν νέες εκλογές γύρω στο Πάσχα» (το καθολικό Πάσχα εορτάζεται φέτος την 1η Απριλίου), δήλωσε ο Γιούργκεν Τριτίν, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο..

(Deutschlandfunk).  
Η Μέρκελ, ως υπηρεσιακή καγκελάριος, έκανε λόγο για μια μέρα τουλάχιστον «βαθιάς περισυλλογής σχετικά με το πώς θα προχωρήσει η Γερμανία» και δήλωσε πως το πρωί της Δευτέρας (σήμερα) θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προκειμένου να το ενημερώσει και να συνεννοηθεί μαζί του για την συνέχεια.
Η Μέρκελ τόνισε ότι «δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν προσπαθήσαμε τα πάντα προκειμένου να βρεθεί λύση, αλλά αντιμετωπίσαμε διαφορετικές κουλτούρες και στιλ διαπραγμάτευσης», ενώ σημείωσε ότι ακόμη και στο μεταναστευτικό ζήτημα, μπορούσε να έχει εξευρεθεί λύση.