ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Alpha: απειλές και εκβιασμοί από τον διευθυντή Παπαδρόσο

Τι καταγγέλλει η εκπρόσωπος των εργαζομένων - «Εαν δεν υπογράψετε μειώσεις στους μισθούς σας θα απολυθείτε!»

Για χυδαία και απαράδεκτη συμεριφορά καταγγέλλει τον διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Βασίλη Παπαδρόσο, η εκπρόσωπος στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μάχη Ζησίδου.
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων με επιστολή της στην ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει μεθοδεύσεις και ωμούς εκβιασμούς από τον Παπαδρόσο προκειμένου να αναγκαστούν οι δημοσιογράφοι να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση του μισθού τους. Η Μ. Ζησίδου αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της προς την ΕΣΗΕΑ:
« (...) Ο Διευθυντής Ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος, φωνάζοντας έναν- έναν στο γραφείο του (ή βάζοντας συνεργάτη του να το μεταφέρει) εκβίασε, απειλώντας με εξευτελιστικό για τους συναδέλφους τρόπο, ότι εάν δεν υπογράψουν θα απολυθούν.  Σε άλλους στοχεύοντας στο φιλότιμο και σε άλλους χρησιμοποιώντας “ωμό εκβιασμό”,  αξιοποιώντας στο έπακρο την εξουσία του..
ως διευθυντής, ο κ. Παπαδρόσος -που σας θυμίζω είναι μέλος της Ένωσης μας- δεν δίστασε να προσβάλει συναδέλφους, ούτε σταμάτησε όταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παραπονέθηκαν για τη συμπεριφορά του(...)»
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων, που ζητεί την άμεση παράμβαση της ΕΣΗΕΑ, συνεχίζει στην καταγγελία της:
«Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού “πάγωσε” τη  διαδικασία ενόψει της συνάντησης εκπροσώπου της Διοίκησης με την ΕΣΗΕΑ.
Και όλα αυτά πριν περάσουν 24 ώρες από την πραγματοποίηση μαζικής Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων που κατέληξε σε απόφαση για μη υπογραφή της σύμβασης με τις μειώσεις.
 Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα που πολλοί προσπαθήσαμε (παρά την κρίση που μαστίζει τη χώρα και τις επιπτώσεις της σε χώρους εργασίας) να δουλέψουμε και να λειτουργήσουμε με θεσμικό τρόπο και σεβασμό στους θεσμούς και τις  διαδικασίες. Ουσιαστικά η συμπεριφορά αυτή έρχεται σε αντίθεση με το δικαίωμα που έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι να συζητάμε και να  αποφασίζουμε με δημοκρατικό τρόπο για όσα μας αφορούν.
Την ίδια στιγμή που η δουλειά όλων των συναδέλφων πέρα από κάθε όριο και κούραση τους τελευταίους δύσκολους μήνες - λόγω των γεγονότων στην πολιτική (και όχι μόνον) ζωή της χώρας - έφερε το σταθμό τις περισσότερες ημέρες στην  πρώτη θέση.»