ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Σύγχυση με τις ελλείψεις σε δημοσιογραφικό χαρτί

Δυσχέρειες στην προμήθεια χαρτιού και σε άλλα στάδια εκτύπωσης και διανομής των εντύπων προκαλεί η συνεχιζόμενη τραπεζική αργία και η εφαρμογή του capital control. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες έχουν μειώσει τον αριθμό των σελίδων τους –ενδεικτικό είναι ότι οι εφημερίδες των δύο μεγάλων συγκροτημάτων Τύπου, Τα Νέα και το Εθνος, κυκλοφορούν από την προηγούμενη εβδομάδα μόνο με 32 σελίδες.Τα αποθέματα δημοσιογραφικού χαρτιού επαρκούν για λίγες ημέρες και δεν υπάρχει δυνατότητα εκτελωνισμού νέων ποσοτήτων λόγω της αναγκαστικής αργίας των τραπεζών.
Την ίδια ώρα αναστάτωση προκλήθηκε από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου επισημαίνεται ότι, εξαιτίας των αντικειμενικών δυσχερειών που έχουν προκληθεί, αναστέλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται για τις εφημερίδες που υπάγονται στο καθεστώς των κρατικών δημοσιεύσεων. Η ΓΓΕΕ μετά τον θόρυβο και τη σύγχυση που.. δημιουργήθηκε έσπευσε με νεότερη ανακοίνωσή της να διευκρινίσει:
Η σημερινή ανακοίνωση της Γ.Γ.Ε.Ε. αποτελεί απάντηση στα αιτήματα που έχουν απευθύνει εκπρόσωποι των Ενώσεων των ημερήσιων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων, που υπάγονται στο καθεστώς του Ν.3458/2007″ και αφορά αποκλειστικά τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες. Επίσης κατά κανένα τρόπο δεν προεξοφλεί ότι θα υπάρξει έλλειψη χαρτιού ενώ είναι ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ της εύρυθμης λειτουργίας των εφημερίδων, τις οποίες αφορά.
Επομένως «κάθε αναφορά στον εθνικό τύπο ή σε πιθανολογούμενες ελλείψεις αποτελεί εικασία» αναφέρει η ανακοίνωσης της Γ.Γ.Ε.Ε.