ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ανησυχητικά τα φαινόμενα κιτρινισμού στα social media


«Με αφορμή δημοσίευμα περιοδικού σε βάρος του γνωστού για τους αγώνες του υπέρ των εργαζομένων, εργατολόγου Τάσου Πετρόπουλου – τον οποίο το δημοσίευμα επιχειρεί να εμφανίσει ως… «υπηρέτη εργοδοτικών συμφερόντων», μολονότι πάντοτε ήταν νομικός σύμβουλος των εργαζομένων – , το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την ανησυχία του για την ένταση του φαινομένου της κίτρινης και παραπλανητικής δημοσιογραφίας.
Πολύ περισσότερο όταν αυτού του είδους η δημοσιογραφία διογκώνεται και παρεκτρέπεται σε συκοφαντικές και απειλητικές εκφάνσεις στα social media, τα οποία δεν διαχειρίζονται..
επαγγελματίες δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασφαλώς δεν θα υιοθετούσαν αναληθείς και αδιασταύρωτες πληροφορίες. (για το τελευταίο οι zoornalistas για το τελευταίο δεν είναι και πολύ σίγουροι...)
 Η ΠΟΕΣΥ καλεί το σύνολο των δημοσιογράφων να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας και να δημοσιοποιούν, ως οφείλουν άλλωστε, τις πληροφορίες τους μόνο μετά τη διακρίβωση των πραγματικών γεγονότων».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ