ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Οι καναλάρχες θα πληρώσουν! Θέλουν δεν θέλουν...

Ν. Παππάς: Δεν υφίσταται κανένα θέμα συμψηφσμού

Νέα παρέμβαση, αυτή τη φορά από τη Βουλή, του υπουργού Επικρατείας για τα τελη των τηλεοπτικών σταθμών τα οποία δεν έχουν καταβληθεί την περίοδο 2011-2014. «Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις που ζουν με δανεικά από τράπεζες τις οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιήσει οι φορολογούμενοι να οφείλουν και να μην πληρώνουν», είπε Νίκος Παππάς  στην ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης  για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τα μνημόνια.
Ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν ξεκάθαρα με «ένα πρέπει ή όχι να πληρώσουν;». «Οταν ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει, δεν μπορεί κανείς να διεκδικεί φορολογική..  ασυλία» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς...
«Συγκεκριμένα Μέσα που έχουν συνηθίσει την φορολογική ασυλία προσκόμισαν επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κριτική», ανέφερε στη συνέχεια ο Ν. Παππάς για να προσθέσει: «Δεν υφίσταται κανένα θέμα συμψηφισμού. Στο σχετικό νόμο προβλέπεται ότι ο τηλεοπτικός χρόνος προς κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο παρέχεται δωρεάν. Αλλοι λένε πως επειδή έχουμε περάσει στην ψηφιακή εποχή δεν πρέπει να πληρώσουν για χρέη που αφορούν όταν εξέπεμπαν αναλογικά. Όμως η ψηφιακή μετάβαση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί».

Το κλείσιμο της ΕΡΤ εξυπηρέτησε την διαπλοκή
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ λέγοντας ότι «υπήρξε το βάρβαρο κλείσιμο της ΕΡΤ με πρόσχημα παθογένειες του παρελθόντος και καθ υπαγόρευση ορισμένων που ζητούσαν απολύσεις» και υποστήριξε πως «το κλείσιμο εξυπηρέτησε ιδιωτικά συμφέροντα και την διαπλοκή».
«Από την ενέργεια προκύπτουν πολιτικές και άλλες ευθύνες. Έγινε μεθοδευμένος ακρωτηριασμός της ενημέρωσης του πολίτη και προκλητική εύνοια συμφερόντων. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ με μια νέα σύμβαση παραχωρούνταν  στην Digea οι συχνότητες», είπε ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί «την κατάργηση της πράξης της προηγούμενης κυβέρνησης».