ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

32 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο 14.600 € στον Ανδρέα Κουρή

Σε 32 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 14.600 ευρώ έκαστος, συν 10 ευρώ για κάθε ημέρα φυλάκισης και χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Ανδρέας Κουρής και η μητέρα του Αγγελική για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis.
Η «καμπάνα» επιβλήθηκε από το 2ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 30/3, έπειτα από καταγγελίες απολυμένων των καταστημάτων Metropolis κατά του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου καταστημάτων Metropolis Ανδρέα Κουρή και της μητέρας του Αγγελικής, ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) το 2012, δηλαδή σχεδόν μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, για μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.
Η καταδίκη αυτή, όπως αναφέρει η Συνέλευση Απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis, έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τη βαρύτητά της, καθώς ο Ανδρέας Κουρής καταδικάστηκε με την ιδιότητα του εργοδότη ως φυσικό πρόσωπο και όχι ως Ανώνυμη Εταιρεία..
και εξαιτίας του γεγονότος ότι χωρίς αναστολή θα είναι και οι τυχόν επόμενες ποινές που θα επιβληθούν από δω και πέρα στον Ανδρέα Κουρή.
Επιπλέον, αν συνυπολογιστεί η εξαγορά της ποινής φυλάκισης, τότε το συνολικό ποσό που θα  πρέπει να καταβάλουν τα δύο μέλη της οικογένειας των Κουρήδων έπειτα από αυτή την καταδίκη ανέρχεται σε περίπου 80 χιλιάδες ευρώ. Ένα σεβαστό χρηματικό ποσό που ο Ανδρέας Κουρής είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στο κράτος, αντί να το δώσει στους απλήρωτους απολυμένους ως μέρος των οφειλών του, δεδομένου ότι τα χρέη του προς αυτούς ξεπερνούν τα 600 χιλιάδες ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι απαιτήσεις των απολυμένων είναι κατοχυρωμένες με αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τα αστικά δικαστήρια, ερήμην του Ανδρέα Κουρή κατά δική του επιλογή.