ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν τους ανήκει, υπάρχει πλέον σκιώδης διοίκηση

Ολα τα άπλυτα στη φόρα 

Με πρόεδρο Τάτση που δούλευε πάντα δίπλα στους εργοδότες, με ΓΓ τον Καρούτζο, που πήρε μόλις 4 ψήφους στους 9 - δεν τον θέλουνε ούτε οι κολλητοί του- και ταμία τον Παπαϊωάννου που βγήκε μόνο με δυο ψήφους επειδή οι άλλοι 7 τον "μαύρισαν", συγκροτήθηκε σε σώμα κολοβό ΔΣ, στον ΕΔΟΕΑΠ.
Αυτό συμβαίνει στον Οργανισμό για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια.
Η Σταθάτου για υπεύθυνη του ΤΥΠ ( τομέας περίθαλψης-υγείας) πήρε και τους 6 ψήφους της εργοδοτικής κολλεγιάς, επειδή χρειαζόταν πλειοψηφία των 5 στα 9 μέλη από το σύνολο του ΔΣ.
Μπροστά στον πανικό ότι θα έπαιρνε μόνο 4 ψήφους όπως κι ο Καρούτζος, και δεν θα έβγαινε..  αφού στην περίπτωση της ψηφοφορίας για το ΤΥΠ ισχύει η πλειοψηφία των παρόντων, με τα χίλια ζόρια «έπεσαν 6 σταυροί».
Το απολύτως εξόφθαλμο και πρωτοφανές όμως είναι ότι ΓΓ και Ταμίας έχουν και δεύτερο αξίωμα στη λειτουργία του ΔΣ ως μέλη της επιτροπής ΤΥΠ. Επίσης δεύτερο αξίωμα εμφανίζεται να έχει και η Σταθάτου, που αναφέρεται ως αναπληρώτρια γραμματέας.
Πως θα μπορέσει όμως να λειτουργεί και να συνεδριάζει το ΔΣ και το ΤΥΠ (πχ ταυτόχρονα). Εκτός αν αυτό είναι από την αρχή το πρώτο δείγμα γραφής ότι στο εξής το βάρος πέφτει μόνο στην υγεία. Οι συντάξεις , όπως και η πρόνοια μετακομίζουν σε αλλο ταμείο ( πχ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ή ΙΚΑ) και θα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Στην ουσία οι 6 είχαν από την αρχή μοιρασμένες τις καρέκλες
Είναι πάντως ακόμη και τώρα τόσο μεγάλο το αδιέξοδο τους που λίγο πριν τη συνεδρίαση και για ξεκάρφωμα ο αντιπρόεδρος Νεστορίδης, είπε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η συγκρότηση και για τις άλλες θέσεις, δήθεν θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές σε 15 μέρες. Κι εμμέσως άρχισαν να … θυσιάζονται κάποιοι βάζοντας υποψηφιότητα που ήταν προαποφασισμένη.
Η συνταγή της συμφοράς στην ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνεται δυστυχώς και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Μια θλιβερή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (Τρίμης Γκανάς και Σία) με τα παιδιά του Μπαλτάκου (Αντωνιάδου –Καρούτζος) στήνουν το ίδιο σκηνικό διάλυσης για την Ένωση και το Ταμείο.
Στα μέτρα των εργοδοτών και στις δύο περιπτώσεις επιδιώκουν:
-Στην ΕΣΗΕΑ βάζουν πλάτη για να μένει απλήρωτος ο κόσμος και έτσι μπαίνει ταφόπλακα στην μισθωτή εργασία, στις ΣΣΕ. Επιχειρούν καθιέρωση αμοιβής μόνο με μπλοκάκι για όλους , ώστε να μην πληρώνουν οι εργοδότες δώρα( 14 μισθούς) , εργοδοτική εισφορά και να απολύουν ελεύθερα τους εργαζόμενους, όποτε και όταν γουστάρουν χωρίς αποζημίωση.
-Στον ΕΔΟΕΑΠ στην πρώτη φάση είναι στα σκαριά νέες περικοπές συντάξεων και παροχών, έξωση των ανέργων και συγχώνευση του κλάδου επικουρικών με το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ με εξίσωση προς τα κάτω.
-Αμνηστία στους εργοδότες, στις ΔΕΚΟ, στα γραφεία ισολογισμών και στις διαφημιστικές για το αγγελιόσημο που χρωστάνε.
-Διαγραφή χρεών εκατομμυρίων που οφείλουν τα ΜΜΕ από εργοδοτικές εισφορές και συνδρομές εργαζόμενων που τις έχουν παρακρατήσει.
Όσο για την τύχη του αγγελιοσήμου και την επέκταση του στο ειδησεογραφικό διαδίκτυο, το γεγονός ότι κάποιοι ξέχασαν να υπάρξει σχετική πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ λέει πολλά…
Η ανεργία θερίζει και οι εργοδότες κάνουν πάρτι, αφού έχουν τα δικά τους παιδιά, σε θέσεις κλειδιά, να τους κάνουν την βρώμικη δουλειά.
Δεν είναι έτσι καθόλου τυχαίο ότι έχει λυσσάξει η διαπλοκή με την σκιώδη διοίκηση των τριών στον ΕΔΟΕΑΠ (Γ. Αγγέλη, Κ. Ντελέζου, Πόπης Χριστοδουλίδου) επειδή δεν υπέκυψαν. Οι πρόθυμοι των εργοδοτών νοιώθουν την ανάσα και των τριών στο σβέρκο τους..
Αφεντικά και λακέδες της εργοδοσίας έχουν από τώρα χάσει τον ύπνο τους με την επικείμενη λογοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ και τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.
Να τελειώνουμε με τις εργοδοτικές πλειοψηφίες που διαλύουν τις ζωές μας.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων- Ανοιχτή ΕΡΤ