ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

«Όχι άλλα νεκρά παιδιά»

Λιποθύμησε ο απεργός πείνας Νίκος Rωμανός - Επιστολή των γονιών του

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός. Ο 21χρονος έχασε τις αισθήσεις του, επίπτωση στην κατάσταση της υγείας του που θεωρούνταν αναμενόμενη από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», με δεδομένη τη χαμηλή αρτηριακή πίεση στον οργανισμό του έπειτα από 25 ημέρες απεργίας πείνας. Η ανάταξή του έγινε με επιτυχία από τους ιατρούς, οι ειδικοί όμως αναφέρουν ότι ο ασθενής βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με τον οργανισμό του να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Η επιστολή
Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή που υπογράφεται από τους γονείς του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού στην οποία υποστηρίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, παρά τα λεγόμενά του, δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους, παρά τα λεγόμενά του.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:
«Όχι άλλα νεκρά παιδιά
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.
Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή.. 
του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.
Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.
Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.
Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες
βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία. Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.
Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.
Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.
Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού
Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός
»