ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αντεργατικές κινήσεις από τους παρατύπως διορισθέντες διοικούντες τη ΝΕΡΙΤ

Σε μια ακόμη αντεργατική κίνηση προχωρούν οι παρατύπως διορισθέντες διοικούντες τη ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούν από Δευτέρα τους επιτυχόντες δημοσιογράφους στην πολυπληθή κατηγορία «Σύνταξη-παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών» του διαγωνισμού-παρωδία της ΝΕΡΙΤ να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας.
Μόνο που οι συμβάσεις εργασίας, τις οποίες παρατύπως ετοιμάζουν οι διοικούντες τη ΝΕΡΙΤ δεν υπακούουν όχι μόνο στην ΚΥΑ, που ισχύει για τους δημοσιογράφους στα δημόσια Μ.Μ.Ε., αλλά ούτε καν στον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ και τον Κανονισμό της, ούτε, βέβαια, στις προβλέψεις των οικείων νόμων.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί πως αν οι παρατύπως διορισθέντες διοικούντες τη.. ΝΕΡΙΤ δεν αλλάξουν στάση θα βρεθούν μπροστά και σε κινητοποιήσεις και στη δικαιοσύνη. Ανάλογα ισχύουν για εκείνους -όπως ο Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου Β. Θωμόπουλος- που προσπαθούν να επιβάλουν στους δημοσιογράφους 8ωρη εργασία.