ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Κείμενο στήριξης στον Νίκο Ρωμανό από «Ελληνοφρένεια», Πανούση, Λαζόπουλο

Tον πατέρα του Νίκου Ρωμανού φιλοξένησε το μεσημέρι στην «Ελληνοφρένεια» στον Real fm ο Θύμιος Καλαμούκης που μίλησε για την απεργία πείνας του γιού του. O Γιώργος Ρωμανός είπε ότι είνα περήφανος για το πείσμα, την αγωνιστικότητα και την καθαρότητα του αγώνα του γιού του. Μιλώντας στον Καλαμούκη  είπε ότι του επιτρέπουν να δει τον γιό του μόλις 15 λεπτά, μια φορά την βδομάδα! Σημείωσε ότι είναι υπεραπλούστευση να βλέπουμε τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, σαν μια συναισθηματική αντίδραση επειδή είδε τον καλύτερο φίλο του να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του το Δεκέμβρη του 2008. «Εχει το δικαίωμα να αντισταθεί όταν παραβιάζονται οι ελάχιστες εγγυήσεις που έχουν σχέση με μια δημοκρατική λειτουργία της εξουσίας» είπεχαρακτηριστικά ο Γιώργος Ρωμανός.
Οι συντελεστές της «Ελληνοφρένειας» Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης μαζί με τους Λάκη Λαζόπουλο, Τζίμη Πανούση και Χριστόφορο Ζαραλίκο (προς το παρόν) υπογράφουν το κάτωθι κείμενο στήριξης στον Νίκο Ρωμανό:..
«Λοιπόν,
σε ένα κράτος όπου η υποταγμένη στα μνημόνια και τις Τρόικες κυβέρνηση καταπατά κάθε νόμο του Συντάγματος, κάθε ανθρώπινη αξία, ψηφίζει νόμους που εξυπηρετούν εγχώρια και ξένα συμφέροντα, αποφυλακίζει εμπόρους ναρκωτικών και παρέχει χλιδή στους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες και στους Τσοχατζόπουλους, ένας νέος ζητά το αυτονόητο. Να εφαρμοστεί ο νόμος.
Το κράτος δικαίου που οι κυβερνώντες επαγγέλλονται, σήμερα εκδικείται ένα νέο παιδί που δεν προδίδει τις ιδέες του και δεν δέχεται πεντακοσάρικα και χειραψίες από δοτούς υπουργούς και βαλσαμωμένους Προέδρους της Δημοκρατίας σε στημένες τελετές.
Ο Ρωμανός με ασπίδα τη ζωή του, ζητά να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο, δε ζητά να αποφυλακιστεί, δε ζητά να πέσει στα μαλακά η ποινή του.
Κόντρα στις προκαταλήψεις, στα ταμπού και στην άποψη που διαμορφώνουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να συμπαραταχθούμε στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα ενός νέου ανθρώπου.
Αυτός ο εκβιασμός της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει. Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη ζωή του.
Ζητάμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία των απεργών πείνας και να μην προχωρήσει η υποχρεωτική σίτιση τους, πράξη που συνιστά ιατρικό βασανισμό συμφώνα με τις διεθνείς συνθήκες.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Γιάννη Μιχαηλίδη και στις οικογένειες τους.
Στον δίκαιο αγώνα που δίνουν, είμαστε μαζί τους με όλες μας τις δυνάμεις.
Ελληνοφρένεια  Θύμιος Καλαμούκης - Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Λάκης Λαζόπουλος
Τζίμης Πανούσης
Χριστόφορος Ζαραλίκος
»