ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Άκυρες οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στον «Αγγελιοφόρο»

Ανίσχυρες και άκυρες είναι εκ των πραγμάτων οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που επέβαλε η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» κατά τον τελευταίο χρόνο σχεδόν σε όλους τους εργαζόμενους και χάρη στις οποίες κατόρθωσε να μειώσει τις μηνιαίες αποδοχές τους κατά 25% και να επωφεληθεί η ίδια από την εξοικονόμηση μισθών.
Με νέα, βαρύνουσα απόφασή του το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφαίνεται ότι ο εκδότης Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος αθέτησε τις δεσμεύσεις που ο ίδιος είχε αναλάβει κατά την υπογραφή των ατομικών συμάσεων και έτσι τώρα οφείλει να καταβάλει τα χρηματικά ποσά που παρακράτησε από τους μισθούς του προσωπικού.
Κατά της εκδότριας εταιρίας του «Αγγελιοφόρου», της ΕΒΕ ΑΕ, την οποία διοικεί ο κ. Μπακατσέλος, με μετόχους τους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα, προσέφυγαν με τη διαδικασία των..
ασφαλιστικών μέτρων 8 δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, και 3 τεχνικοί Τύπου, μέλη της ΕΤΗΠΤΘ.
Τα κύρια αιτήματα των 11 μισθωτών ήταν να τους καταβληθούν οι καθυστερούμενοι μισθοί 4 μηνών και να τους επιδικαστούν οι διαφορές αποδοχών από την καταπάτηση των ατομικών συμβάσεων που κλήθηκαν να υπογράψουν. Το δικαστήριο δικαιώνει τους εργαζόμενους και διατάσσει τον εκδότη να πληρώσει αμέσως το συνολικό ποσό των 96.000 €.
- πηγή: agelioforum