ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Περιστέρη για Πρόεδρος!

Ο Σαμαράς έσωσε το μνημείο στην Αμφίπολη...

Σε επικοινωνιακό φιάσκο εξελίχθηκε η παρουσίαση των υποτιθέμενων επιστημονικών δεδομένων της ανασκαφικής έρευνας στην Αμφίπολη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και από το όλο πανηγύρι επιβεβαιώθηκε πλέον η προσπάθεια πολιτικής και επικοινωνιακής εκμετάλλευση της ανασκαφής.
Η ανασκαφέας (και φίλη του Σαμαρά) Κατερίνα Περιστέρη το Σάββατο όχι απλώς δεν προέβη σε επιστημονικές ανακοινώσεις αλλά κατά την διάρκεια της παρουσίασης έπεφτε από γκάφα σε γκάφα, δημιουργώντας δυσφορία στις επικεφαλής της διοργάνωσης, τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΑ (και φίλη της συζύγου του Σαμαρά) Λίνα Μενδώνη και την υπεύθυνη τύπου (υπεύθυνη τάφου την είπαν κάποιοι) Άννα Παναγιωταρέα.
«Κέρδος μεγάλο είναι η σωτηρία του μνημείου» είπε η Κατερίνα Περιστέρη απαντώντας σε ερώτηση.. 
της "Αυγής" η οποία διατυπώθηκε ως εξής: «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμφίπολη και η μετέπειτα επικοινωνιακή διαχείριση της ανασκαφικής έρευνας δημιούργησαν ένα περιβάλλον ασυνήθιστο για επιστημονική έρευνα. Και αυτό το ζωηρό ενδιαφέρον της κυβέρνησης προκλήθηκε ενώ σε άλλες μεγάλες ανασκαφές υπήρξε έλλειψη ενδιαφέροντος, ακόμα και χρηματοδότησης. Εσείς καλέσατε τον πρωθυπουργό στην ανασκαφή της οποίας είστε επικεφαλής; Υπάρχει ανάλογο προηγούμενο; Τι κέρδισε η επιστημονική σας έρευνα από μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια πολιτικής αλλοίωσης ή και εκμετάλλευσης της ανασκαφικής διαδικασίας;».
Η τοποθέτηση της Περιστέρη προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αναστάτωση επιβεβαιώνοντας το επικοινωνιακό φιάσκο. Μάλιστα όταν η δημοσιογράφος της εφημερίδας, Πόλυ Κρημνιώτη επανήλθε και ρώτησε τόσο την ίδια την Περιστέρη όσο και την Μενδώνη, «δηλαδή μας λέτε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα μνημεία του τόπου;» δεν πήρε ουδεμία απάντηση από καμία πλευρά... Οπως αναφέρει όμως η δημοσιογράφος η έκφραση και η συνοφρύωση των προσώπων ήταν περισσότερο από εύγλωττη...
Μετά από όλα αυτά το σίγουρο είναι ότι η Περιστέρη έχει εξασφαλίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ -κι αν μάλιστα της είχε βγει Μεγαλέξαντρος στην Αμφίπολη σίγουρα θα την είχε προτείνει ο Ιντιάνα Τζόουνς της Αμφίπολης, Αντώνης Σαμαράς, για την Προεδρία της Δημοκρατίας.