ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Απολύθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο για σχόλιο στο facebook

Του ανακοινώθηκε xθες το μεσημέρι η απόλυση από τον "Ελεύθερο Τύπο" με την "κατηγορία" ότι έγραψε "κακές κουβέντες" για τη ...ναυαρχίδα.
Ο δημοσιογράφος Κ.Μπ. τόλμησε να κάνει μη επιτρεπτά για τη διοίκηση του "Ελεύθερου Τύπου" σχόλια στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook. Οι χαρακτηρισμοί που έφθασαν στα αυτιά της διοίκησης της εφημερίδας φαίνεται πως δεν άρεσαν και μια μέρα μετά του ανακοινώθηκε από το λογιστήριο η απόλυση του.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, όπου δημιογράφος είχε καταφερθεί κατά της διεύθυνσης του σταθμού με πολύ σκληρότερα λόγια, και παρ' ότι.. επιχειρήθηκε η απόλυσή της, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν δυναμικά και δεν έγινε αποδεκτή μια τέτοια κίνηση.
Η απόλυση αυτή όμως ανοίγει εκ των πραγμάτων το ζήτημα χρήσης και χρησιμοποίησης του facebook στον Τύπο. Αφενός τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά απόλυσης λόγω facebook, και μάλιστα επειδή ακριβώς επέκρεναν τους εργοδότες τους στις προσωπικές ιστοσελίδες τους.
Στις εφημερίδες όμως υποτίθεται πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εδώ και αρκετά χρόνια η "δημοσιογραφία του fb" κάνει θραύση. Αρχισυντάκτες και διευθύντριες απαιτούν από τους συντάκτες να βρίσκονται ολοημερίς στο διαδίκτυο, το facebook και το twitter για να "τσιμπάνε" ειδήσεις. Σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα κάνουν "πρώτα θέματα" από τους προσωπικούς λογαριασμούς διασήμων και αναγνωρίσιμων. Με εντολή από ψηλά...
- διαβάστε περισσότερα στο greektv