ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Δώρο από ΝΕΡΙΤ στον Αλαφούζο

Φαίνεται πως αισθάνεται καλά και ισχυρός, παρά τις αντιδράσεις, ο Γιώργος Προκοπάκης στη ΝΕΡΙΤ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φορέα που διαχειρίζεται τη Δημόσια Τηλεόραση, έχοντας από τη μία τη στήριξη του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, στα παράθυρα του οποίου συχνά-πυκνά εμφανίζεται, και από την άλλη τη συμπάθεια του υφυπουργού Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τον νέο φορέα. Επειδή οι καλές φιλίες φαίνονται με το «καλημέρα», μία από τις πρώτες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ ήταν να επιλέξει τις ταινίες της Feelgood Entertainment, εταιρείας διανομής κινηματογραφικών ταινιών, συμφερόντων του εκδότη της «Καθημερινής», Θέμη Αλαφούζου.
Στις 2 Απριλίου, το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ συνεδρίασε εν τη απουσία του Γιώργου Προκοπάκη, ο οποίος.. βρισκόταν στην EBU για να την ενημερώσει σχετικά με την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Υπό την προεδρία της αναπληρώτριας διευθύντριας σκηνοθέτιδας, Κατερίνας Ευαγγελάκου, αποφάσισε να μισθώσει ξένο πρόγραμμα από τη Feelgood Entertainment διαθέτοντας το ποσό των 111.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για 26 ελληνικές και ξένες ταινίες. Η ΝΕΡΙΤ θα έχει το δικαίωμα δύο μεταδόσεων μέσα σε διάστημα 12 μηνών. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η επιλογή αφορούσε μια αναπτυσσόμενη εταιρεία, που έχει τα δικαιώματα νέων ελληνικών βραβευμένων συμμετοχών και ανήκει στο πλέγμα συμφερόντων του εκδότη της «Καθημερινής». Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, αρκεί να υπογραμμιστεί πως στο Διοικητικό Συμβούλιό της συμμετέχει ο Χρήστος Αγραφιώτης, ο οποίος έχει τον έλεγχο επί των οικονομικών της εφημερίδας του Φαλήρου.
- πηγή: Secret / Παραπολιτικά