ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

«Ξήλωσαν» το λογότυπο της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο

Ειδικά συνεργεία «ξήλωσαν» την πινακίδα «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» που βρίσκεται επί δεκαετίες στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Ενας γερανός μπήκε από το πρωί σήμερα στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου και κατέβασε τα λογότυπα της ΕΡΤ ώστε στη θέση τους να τοποθετηθούν ταμπέλες με το όνομα της ΝΕΡΙΤ...
Την ίδια ώρα συμπληρώνονταν δέκα μήνες από την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να ρίξει μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ και της ΕΡΑ.
Το χρονικό της πρωτοφανούς και παράνομης αυτής ενέργειας έγινε θέμα συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρωτοβουλία ευρωβουλευτή που ανήκει στον κυβερνητικό σχήμα (!) και ενός συναδέλφου του από το Λουξεμβούργο που ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα και είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αναφερόμαστε στους..
Δημήτρη Δρούτσα και Φρανκ Ένγκελ.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 μηνών αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ προβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο το ντοκιμαντέρ "Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας" του Γιώργου Αυγερόπουλου, ενώ προσκλήθηκαν για να μιλήσουν για τη μάχη που δίνουν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης ο
δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης, ο οποίος παρουσιάζει καθημερινά το δελτίο ειδήσεων και η πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Θεσσαλονίκης και ψυχή της ΕΤ3, Ελευθερία Φαραντάκη.
Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ευρωβουλευτών, και μαθητών που επισκέφθηκαν το Ευρωκοινοβούλιο από σχολεία της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα από το Καστελόριζο και την Κεφαλονιά.

Δ. Δρούτσας: Το θέμα
της ΕΡΤ παραμένει ανοικτό!
"Αυτή η ταινία δεν αναφέρεται απλώς στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ελλάδας, που άφησε χωρίς δουλειά 2.656 ανθρώπους. Αναφέρεται και σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ότι η δημοκρατία είναι το πρώτο θύμα της κρίσης και η ενημέρωση το δεύτερο" επεσήμανε ο Γ. Αυγερόπουλος.
Ο Δ. Δρούτσας, σχολίασε: "Η κρίση θέτει πολλά πράγματα προς αμφισβήτηση. Δεν επιτρέπεται μέσα σε αυτά να είναι η Δημοκρατία και οι θεσμοί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να αποτελεί το θεματοφύλακα του δημοσίου συμφέροντος και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών. Το αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την Ελληνική Κυβέρνηση πριν από 10 μήνες αποτέλεσε μία κατάφωρη παραβίαση και των δύο αυτών εννοιών. Με τη σημερινή εκδήλωση θέλαμε να καταδείξουμε ότι το θέμα της ΕΡΤ παραμένει για μας ανοικτό, παρά τις προσπάθειες κάποιων να ξεχαστεί".
"Η δημόσια τηλεόραση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής κουλτούρας της Ευρώπης και πρέπει να προστατευτεί" ήταν το κεντρικό σχόλιο του κ. Ένγκελ.
Η κ. Κατερίνα Σαρικάκη, Καθηγήτρια Πολιτικής Επικοινωνιών στο Ινστιτούτο Επικοινωνιακών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βιέννης τόνισε: "Λιγότερη δημόσια τηλεόραση σημαίνει λιγότερη Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν ήδη δείξει το ενδιαφέρον τους αφού υπάρχουν 850.000 αναφορές στο θέμα της ΕΡΤ στο διαδίκτυο, σε όλη την Ευρώπη".
Η Ελευθερία Φαραντάκη δήλωσε: "Μετά από 10 μήνες που συνεχίζουμε να κρατάμε την ΕΡΤ ανοιχτή, οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας μας έχει προσλάβει πλέον διαστάσεις ευρύτερες και αφορά συνολικά το αίτημα των Ελλήνων για μία Κοινωνία των Πολιτών και όχι των Αριθμών. Μείζον ζήτημα ήταν και είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ποιότητα και οι όροι της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας όπως επιβάλει το Σύνταγμα της Ελλάδας και τελικά η αναίρεση μιας αντιδημοκρατικής απόφασης που έπληξε την ελληνική κοινωνία και σόκαρε την Ευρώπη".
Ο Νίκος Αγγελίδης επικεντρώθηκε στον αγώνα των εργαζομένων: "Αυτή η πρόσκληση είναι πολύ σημαντική για τον αγώνα τον εργαζομένων της ΕΡΤ. Είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται μετά από 10 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων παράγουμε κανονικά ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα χωρίς να αμειβόμαστε. Ο λόγος που συνεχίζουμε είναι γιατί δεν αποδεχόμαστε την παράνομη πράξη της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Κυρίως όμως θέλουμε να αναδείξουμε τι σημαίνει αξιοπρέπεια".
Τέλος, την Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκπροσώπησε η Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, η οποία μίλησε για το ιδιαίτερο πολιτικό μήνυμα της εκδήλωσης: "Το μαύρο της ΕΡΤ έφτασε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρη Δρούτσα αποτελεί πολιτική πράξη στήριξης του αγώνα των εργαζομένων και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής Σαμαρά-Βενιζέλου. Από την άλλη, η παρουσία του κ. 'Ενγκελ, μέλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της πολιτικής οικογένειας δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, είναι μήνυμα καταδίκης της αυθαιρεσίας του Αντώνη Σαμαρά".
Link για το βίντεο... https://www.youtube.com/watch?v=mVW-Q4Uz1M4&list=UU0jVU-mK53vDQZcSZB5mVHg