ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Το Εθνος και η «αήθης επίθεση» Ξυνίδη κατά του Μ. Ιγνατίου

Μια ολόκληρη σελίδα «αφιέρωσε» η εφημερίδα Εθνος για να υπερασπιστεί τον ανταποκριτή της  στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου και να επιτεθεί κατά του «κηπουρού» του Γ. Παπανδρέου, Σωκράτη Ξυνίδη.
Το Εθνος κάνει λόγο για αήθη επίθεση εναντίον του Μιχάλη Ιγνατίου, με αφορμή την αποκάλυψη απόρρητου εγγράφου του ΔΝΤ το οποίο ανέφερε ότι το κούρεμα του χρέους δεν έγινε επειδή το απέρριψε η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Η εφημερίδα της Μεταμόρφωσης αναφέρεται στα όσα  ανήρτησε στο Twitter ο Ξυνίδης που, προφανώς ενοχλημένος από την αποκάλυψη, άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα  (έγραψαν χθες σχετικά οι zoornalistas εδώ)  για σχέση του Ιγνατίου «με τον αμερικανικό παράγοντα» και ενώ είναι.. 
γνωστή η στάση του κύπριου δημοσιογράφου έναντι των Αμερικανών, λόγω της ανάμειξής τους στην τουρκική εισβολή.
Το Εθνος υπερασπιζόμενο τον Ιγνατίου γράφει χαρακτηριστικά:
«Ο ανταποκριτής μας είναι ο συγγραφέας, μαζί με τον Κώστα Βενιζέλο, του βιβλίου "Τα Μυστικά Αρχεία του Κίσινγκερ", το οποίο αποδεικνύει την αμερικανική εμπλοκή στην τραγωδία της Κύπρου. Ο Ιγνατίου ήταν επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε τα απόρρητα έγγραφα του Κίσινγκερ, της κρίσης των Ιμίων, τον φάκελο της CIA για τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπου απεδείκνυε ότι οι Αμερικανοί τον είχαν βάλει στο στόχαστρο. Λόγω της έρευνας αυτής έκλεισαν για πάντα τα στόματα όσων υποστήριζαν ότι ο Ανδρέας ήταν πράκτορας.»