ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εργασιακός μεσαίωνας στα ψηφιακά μέσα

Ημερίδα της ΕΣΠΗΤ για τα διαδικτυακά ΜΜΕ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ

Τις αντεργατικές συνθήκες εργασίας, αμοιβής και ασφάλισης στη διαδικτυακή δημοσιογραφία, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τους εργοδότες του χώρου και τα αλλεπάλληλα μνημόνια των συγκυβερνήσεων, που έχουν διαλύσει κάθε εργατικό και ασφαλιστικό δικαίωμα, επιχειρεί να διερευνήσει ημερίδα της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), με.. ομιλητές τους:
- Μιχάλη Μεϊμάρη, καθηγητή Νέων Τεχνολογιών και Μ.Μ.Ε. στην Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Τάσο Πετρόπουλο, εργατολόγο
- Δημήτρη Περπατάρη, νομικό-εργατολόγο
- Γιώργο Κατερίνη, μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Ε.ΣΥ.
- Κώστα Χρήστου, δημοσιογράφο, και
- Γιώργο Λαμπρόπουλο, δημοσιογράφο
Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει ο πρόεδρος της Ε.Σ.Π.Η.Τ. Θέμης Μπερεδήμας.
Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους συντάκτες, τεχνικούς κ.ά. που εργάζονται στο χώρο, με στόχο να αναδείξει όχι μόνο τις ιδιαίτερα δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, αλλά και να προβάλλει τα αιτήματα των Ενώσεων και των εργαζόμενων στα δημοσιογραφικά Νέα Μέσα για την προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, κόντρα στην ασυδοσία των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών του χώρου.