ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ρωτήστε τον κυρ-Σταύρο...

Στο πεδίο των συμβόλων «Τα Νέα» της Παρασκευής ατύχησαν ολοσχερώς. Στο δεξιό μέρος της πρώτης σελίδας είχαν φωτογραφία του πανεπιστημίου, με φοιτητές φυλακισμένους στα προπύλαιά του και τίτλο «Ωμός εκβιασμός με θύματα 78.000 φοιτητές». Στο άλλο δεξιό μέρος της πρώτης σελίδας -"Τα Νέα" έχουν πλέον μόνο δεξιά μέρη σελίδων- είχαν τη φωτογραφία του φιλόλογου και πανεπιστημιακού Εμμανουήλ Κριαρά, με τίτλο «Ο Κριαράς έγινε 107 χρόνων». Από τη μία μεριά το πανεπιστήμιο που εκβιάζει και φυλακίζει και από την άλλη ο σπουδαίος Κριαράς, που όμως, βρε παιδί μου, βγήκε από αυτό το πανεπιστήμιο, δίδαξε για δεκαετίες σε αυτό το πανεπιστήμιο.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια ως άντρα αναρχικών και..
τρομοκρατών, με φοιτητές κηφήνες και καθηγητές τεμπέληδες, κομματόσκυλα, θεατρίνους. Μπουρδέλο αποκάλεσε ο Χαντζόπουλος των "Νέων" το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και οι κόρακες του Μνημονίου έσπευσαν να υπερασπιστούν την ελευθερία του καλλιτέχνη να γράφει ό,τι μαλακία κατεβάσει η γκλάβα του. Πώς γίνεται, ρε παιδιά, τα μπουρδέλα να βγάζουν Κριαράδες; Και πες, ο Κριαράς ήταν χαρισματικός και ιδιοφυής. Οι άλλοι, αυτοί που μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας, αυτοί που μας γιατροπορεύουν, που χτίζουν τα σπίτια μας, που προγραμματίζουν τους υπολογιστές μας, που αναλύουν τις ψυχές μας, όλοι αυτοί από πού ήρθαν, από το Χάρβαρντ;
Τα πανεπιστήμιά μας, τα μπουρδέλα των ανεκδιήγητων "Νέων", βγάλανε και βγάζουν τους επιστήμονες αυτού του ρημαδιασμένου τόπου. Τα πανεπιστήμιά μας βγάλανε και βγάζουν τα παιδιά που δείχνουν τα κανάλια σας να θριαμβεύουν στο εξωτερικό. Και δεν είναι μόνο οι λιγοστές ιδιοφυίες, είναι και οι εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι, που με μοναδικό εφόδιο το πτυχίο, το μεταπτυχιακό, το διδακτορικό του ελληνικού πανεπιστημίου γίνονται ασμένως δεκτοί στο εξωτερικό ως εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης.
Στα τρεισήμισι χρόνια του Μνημονίου έχουν πάει να εργαστούν στη χώρα των δανειστών, κυρίως στη Γερμανία, δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες. «Χάνουμε το αίμα μας ως έθνος με τη φυγή των νέων», λέει στη συνέντευξή του ο Εμμ. Κριαράς. Χιλιάδες γιατροί, μηχανικοί, ψυχολόγοι, κομπιουτεράδες βρίσκουν δουλειά στην Γερμανία με κύριο προσόν τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων και τούτο επειδή οι κουτόφραγκοι δεν διαβάζουν "Τα Νέα", δεν διαβάζουν τον Χαντζόπουλο, διότι, αν διάβαζαν, θα ήξεραν ότι προσλαμβάνουν απόφοιτους μπουρδέλων. Σε αντίθεση βέβαια με τα ΙΕΚ και τα κολέγια, τους καθεδρικούς της ευπρέπειας, όπου εκκλησιάζονται συχνάκις οι περιώνυμοι, από την Όλγα Τρέμη μέχρι τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Είναι σαν να ακούω τον αντίλογο των μουτζαχεντίν του καθεστώτος: Ήταν άλλες οι εποχές που τα ελληνικά πανεπιστήμια έβγαζαν Κριαράδες, ήταν οι παλιές καλές εποχές. Ποιες εποχές εννοείτε, κύριοι; Μήπως το 1968, που η χούντα έδιωξε τον Κριαρά από το πανεπιστήμιο για τα δημοκρατικά του φρονήματα; Ρωτήστε τον κυρ-Σταύρο που τις έχει ζήσει εκείνες τις εποχές από τα μέσα.