ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Απόλυση με προειδοποίηση: Η νέα μεθόδευση της εργοδοσίας

Τα τελευταία χρόνια οι αντοχές των εργαζομένων και στο χώρο του Τύπου δοκιμάζονται σκληρά με συνεχείς μειώσεις αποδοχών, μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και πολλές μαζικές, αδικαιολόγητες και καταχρηστικές απολύσεις.
Τελευταίο «κατόρθωμα» της προκλητικής εργοδοτικής αυθαιρεσίας, το οποίο λαμβάνει ανησυχητικά αυξανόμενη έκταση αποτελεί η πρακτική απόλυσης συναδέλφων με πολύχρονη προϋπηρεσία χρησιμοποιώντας το μνημονιακό «χαρτί» της έγγραφης προειδοποίησης-προμήνυσης προκειμένου η εργοδοσία να υποχρεούται στην καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης μειωμένης..
κατά 50% στους απολυμένους συναδέλφους μας.
Η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) καταγγέλλει και διαμαρτύρεται έντονα για τη νέα αυτή εργοδοτική πρακτική, τελευταίο κρούσμα της οποίας σημειώθηκε στις εκδοτικές επιχειρήσεις του ομίλου ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, όπου τρεις εργαζόμενοι με πολύχρονη προϋπηρεσία απολύθηκαν από τα περιοδικά ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ & ΤΗΛΕΡΑΜΑ με ψαλιδισμένη αποζημίωση «ελέω» προειδοποίησης απόλυσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καλεί τους εργαζόμενους:
• να αντισταθούν συλλογικά και αγωνιστικά στη νέα αυτή εκβιαστική και αντεργατική πρακτική της εργοδοσίας.
• να μην υπογράψουν καμιά σύμβαση ή έγγραφο προειδοποίησης-προμήνυσης που παραβιάζει τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα και να μην υποχωρούν μπροστά στις εργοδοτικές απειλές.
• να ενημερώνουν άμεσα την ΕΣΠΗΤ για οποιοδήποτε παρόμοιο κρούσμα στο χώρο εργασίας τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ διαμηνύει για άλλη μια φορά και
προς κάθε κατεύθυνση ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και με κάθε νόμιμο τρόπο θα υπερασπιστεί τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα.