ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Τρία ευρωπαϊκά βραβεία για τις σελίδες του «Εθνους»

Ευρωπαική διάκριση για μία ακόμη χρονιά για την εφημερίδα «Εθνος» που κέρδισε τρία βραβεία στον τομέα σχεδιασμού του φύλλου. Το «Εθνος» διακρίθηκε στον θεσμό European Newspaper Awards και ανάμεσα σε 211 εφημερίδες από 25 ευρωπαϊκά κράτη, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, έλαβε τρία «Βραβεία Αριστείας» («Awards of Excellence»)
Συγκεκριμένα το «Εθνος της Κυριακής» τιμήθηκε από την ειδική κριτική επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί για τον σχεδιασμό εσωτερικών σελίδων, με δύο διακρίσεις για ισάριθμα δισέλιδα θέματα. Επίσης, ειδική βράβευση κατέκτησε και το «Εθνος» με το περιοδικό «Ιστορία Σήμερα» (τεύχος Νοεμβρίου 2012) για την παρουσίαση και τον σχεδιασμό των σελίδων και των θεμάτων του.
Φέτος ήταν η τρίτη χρονιά συμμετοχής στα European Newspaper Awards για το «Εθνος» το οποίο,..
  έχει λάβει και τις τρεις φορές διακρίσεις.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Γραφείο για τον Σχεδιασμό Εφημερίδων με έδρα τη Γερμανία και στόχο έχει την προσπάθεια για ανταλλαγή γνώσης σχετικά με την αντίληψη και τον σχεδιασμό των εφημερίδων σε ολόκληρη την Ευρώπη. .
Τα πρώτα βραβεία στη φετινή διοργάνωση απονεμήθηκαν σε εφημερίδες που εκδίδονται στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Το Ευρωπαϊκό Βραβείο της Χρονιάς στην κατηγορία των τοπικών εφημερίδων απενεμήθη στη «Hallingdolen» της Νορβηγίας, με την υπογράμμιση ότι παρουσιάζει ένα εξαιρετικό συνδυασμό για την αφήγηση θεμάτων με κείμενα info-graphics και φωτορεπορτάζ. Σημειώνεται, επίσης, ο επιτυχής συγκερασμός με αύξηση συνδρομητών παράλληλα με on-line εφαρμογές σε τάμπλετ, κινητά.
Στην κατηγορία περιφερειακής εφημερίδας, το βραβείο έλαβε η ολλανδική «Leeuwader Courant». Ο σχεδιασμός της θυμίζει περιοδικό και διαθέτει ειδικές σελίδες με τοπικά νέα, ενώ δίνει έμφαση στην πρώτη σελίδα με μία φωτογραφία η οποία ουσιαστικά αφηγείται ένα θέμα.
Από την Ολλανδία και η επόμενη διάκριση για την εφημερίδα «De Volkskrant». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες έχουν τεράστια κείμενα και καθ' όλου αίσθηση του χιούμορ. Η «De Volkskrant» είναι ακριβώς το αντίθετο.
Το βραβείο για εβδομαδιαία εφημερίδα έλαβε η «Welt am Sonntag» από τη Γερμανία. Μια κλασική κυριακάτικη εφημερίδα με πολιτική, αθλητικά, οικονομία, τέχνη κ.λπ. Ακόμη μία «βόρεια» εφημερίδα κέρδισε ειδική διάκριση: Η «Moschowskie Novgosgti» από τη Ρωσία, με χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα όπου κυριαρχεί μία μεγάλη φωτογραφία.
Επίσης το 2013 ήταν η χρονιά όπου τιμήθηκε και μία ιστοσελίδα. Ηταν μία ειδική αναγνώριση για το Publico.pt από την Πορτογαλία.
Βραβεία Αριστείας, όμως, έλαβαν εκτός από το «Εθνος» και ακόμα δύο ελληνικές εφημερίδες. Πρόκειται για την «Καθημερινή» και τον «Επενδυτή» για τα περιοδικά «Passpartout» και «Agrotera»