ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

«Αγαπητοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μην πιστεύετε τα ψέματα του Καλφαγιάννη»...

Ο εκδότης του ThePressProject, Κώστας Εφήμερος, απευθύνει δημόσια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη:

«Αγαπητέ Παναγιώτη, έμαθα όσα είπες εχθές στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ σχετικά με το ThePressProject και εμένα προσωπικά. Μέχρι σήμερα άκουγα όσους με συμβούλευαν να μη γράψω οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει έστω και ένα μικρό ρήγμα. Ωστόσο, η συκοφαντική προσωπική επίθεσή που εξαπέλυσες χθες με αναγκάζει να πω όσα αντιλήφθηκα, ως ξένος, ως επισκέπτης, ως αλληλέγγυος των ανθρώπων που στάθηκαν όρθιοι όχι για προσωπικό συμφέρον, αλλά από αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.
(...) Αγαπητέ Παναγιώτη, στη γενική συνέλευση είπες ψέματα ότι το TPP έχει ζητήσει 40.000€ και άλλα 4.000€ το μήνα προκειμένου να προσφέρει τηλεοπτικό στούντιο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην περίπτωση που θέλουν να συνεχίσουν εκτός του Ραδιομεγάρου. Κατηγόρησες.. 
συγκεκριμένους ανθρώπους ότι κινούνται κρυφά σχεδιάζοντας προδοτικά την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι ότι ήσουν παρών στην ανοιχτή συζήτηση που έγινε το καλοκαίρι σχετικά με τους τρόπους που θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι να μην αφήσουν να πέσει μαύρο ακόμα κι αν τους έδιωχναν από το ραδιομέγαρο. Μαθαίνω μάλιστα ότι και η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση, χωρίς μάλιστα να έχω αντιληφθεί κάποια ανοιχτή ενημέρωση επί του θέματος. Την αλήθεια πάντως για τα ποσά θα την διαβάσεις παρακάτω.
(...) Υ.Γ.1 Αγαπητοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μην πιστεύετε τα ψέματα του Παναγιώτη Καλφαγιάννη για την προσφορά του TPP για τη συνέχεια της ΕΡΤ. Η αλήθεια είναι ότι στα πλαίσια της συνεχούς στήριξης, και μετά από απόφαση που πήραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ανοιχτή συζήτηση του Αυγούστου (στην οποία συμμετείχε η ΠΟΣΠΕΡΤ) να πάρουν προσφορές για τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος, το TPP προσφέρθηκε να δημιουργήσει τηλεοπτικό στούντιο 100 τ.μ. με πέντε κάμερες (η μία σε γερανό), πλήρως εξοπλισμένο ψηφιακό master control, 2 συστήματα μοντάζ, εξοπλισμένη αίθουσα σύνταξης 140τ.μ., μια εξωτερική μονάδα μετάδοσης, δορυφορική εγκατάσταση, makeup room και streaming για 12 μήνες, με κόστος 43.000€ από τα οποία θα καταβάλλονταν σχεδόν τα μισά στην αρχή (23.000€) και τα υπόλοιπα στο τέλος του χρόνου, εφόσον το εγχείρημα ήταν πετυχημένο. (...)»
- διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Κώστα Εφήμερου στο ThePressProject (εδώ)