ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

O Mπαρμπαρούσης νηπιαγωγός


 Οι καραγκιόζηδες σε νέες περιπέτειες...

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η είδηση πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για νηπιαγωγό στο Νυδρί Λευκάδας που μετατέθηκε καθώς κατηγορείται από γονείς για αντεθνική διδασκαλία και συγκεκριμένα για τον τρόπο με τον οποίο οργάνωσε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο νηπιαγωγείο. Ενας γονιός μάλιστα έστειλε επιστολή στο... βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μπαρμπαρούση για να αναλάβει δράση...
Αμεση ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα, που όπως λένε αρνούνται να αποδεχθούν τους κάθε λογής αυτόκλητους προστάτες-τιμητές των σχολικών δραστηριοτήτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι εκπαιδευτικοί επικρίνουν τις υπηρεσίες του υπουργείου και καταγγέλλουν τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
Ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Σταύρος Πετράκης εξηγεί πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα που..οδήγησαν στη μετακίνηση της συναδέλφου του:
«Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου το νηπιαγωγείο του Νυδρίου της Λευκάδας όπως και όλα τα ελληνικά δημόσια σχολεία προετοίμασαν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης η συνάδελφος νηπιαγωγός ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν ζωγραφιές με τη σημαία της πατρίδας τους. Μαθητές που είναι αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν την αλβανική σημαία και τα ελληνόπουλα ζωγράφισαν την ελληνική σημαία. Όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση οι ζωγραφιές των παιδιών αναρτήθηκαν στο ταμπλό της τάξης.
Αυτό ενόχλησε κάποιους γονείς μαθητών που έστειλαν επιστολή στη Διεύθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταγγέλλοντας επί της ουσίας τη νηπιαγωγό για αντεθνική συμπεριφορά γιατί προβάλλει δράσεις που δε τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών. Ταυτόχρονα κάποιοι γονείς έστειλαν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφέροντάς του το περιστατικό! Υπήρξε ανακοίνωση του πολιτικού αυτού κόμματος χωρίς να ξέρει επί της ουσίας τι έχει γίνει.
Από εκεί και πέρα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε ΕΔΕ για το όλο περιστατικό και μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ η νηπιαγωγός μετακινήθηκε από το σχολείο της και τους μαθητές της σε κοντινό σχολείο!».
- διαβάστε εδώ την απάντηση της νηπιαγωγού για τα γεγονότα και το υπόμνημα που έστειλε για το θέμα στη Διδασκαλική Ομοσπονδία και άλλους φορείς.
- την εικονογράφηση την βρήκαμε στο μπλογκ farmakoglwssa-kirki